Filistinli Çocuklar İçin Bisiklet Yarışı - Son Dakika
Güncel

Filistinli Çocuklar İçin Bisiklet Yarışı

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde, İsrail ablukasına dikkati çekmek amacıyla bisiklet yarışı düzenlendi.

07.08.2016 14:55

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde, İsrail ablukasına dikkati çekmek amacıyla bisiklet yarışı düzenlendi.

Filistin Kadın Komiteleri Birliğinin, çocuklara barış, güven ve onurlu yaşam sağlanması, Gazze'ye yönelik İsrail ablukasının kaldırılması talebiyle düzenlediği yarışa 120 çocuk katıldı.

Yarışmacı çocuklar, üzerinde "Gazze'nin çocuklarına merhamet edin", "Gazze ablukasını kaldırın", "İsrail'in silahlanmasını durdurun" yazan dövizler taşıdı.

Filistinli Kadın Komiteleri Birliğinden Semira Abdulalim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu yarış, Filistinli çocuklarla dayanışmak için gerçekleştiriliyor. İngiltere'deki arkadaşlarımız da eş zamanlı bir etkinlik düzenliyor. Bu yarış ile Filistinli çocuklar dünyaya sevgi ve barış mesajı iletiyor." dedi.

Abdulalim, yarışa katılan bazı çocukların, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının mağduru olduğunu hatırlatarak, "Dünyanın, silahlarını masum çocukları öldürmek için kullanan İsrail'in silahlanmasını durdurması gerekiyor." ifadesini kullandı.

İsrail'in 7 Temmuz 2014'te Gazze'ye başlattığı 51 gün süren saldırılarda, 2 binden fazla Filistinli hayatını kaybetmiş, 12 binden fazlası yaralanmıştı. Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleştirilen görüşmelerin ardından varılan ateşkes çerçevesinde İsrail, 26 Ağustos 2014'te saldırılarını durdurmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistinli Çocuklar İçin Bisiklet Yarışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement