Final'den Eskişehir'e Kampus Okul - Son Dakika
Yerel

Final'den Eskişehir'e Kampus Okul

Final\'den Eskişehir\'e Kampus Okul

Final Okulları ve Yayıncılık Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Özen, ilk Final Temel Lisesi’ni Eskişehir’de açtıklarının belirterek Eskişehir’de bir kampus okul yapacaklarını kaydetti.

23.07.2015 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Final Okulları ve Yayıncılık Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Özen, ilk Final Temel Lisesi'ni Eskişehir'de açtıklarının belirterek Eskişehir'de bir kampus okul yapacaklarını kaydetti.

Özen, Final Liseleri Eskişehir Yönetim Temsilcisi Kamil Emeksiz ile birlikte Final Temel Liseleri binasında düzenlediği basın açıklamasında, dönüşüm sürecinde açtıkları temel liseler, kurmayı planladıkları kampus okul ve öğrencilerin eğitim öğretim hayatına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kampus okul kurma çalışmaları kapsamında Eskişehir'e geldiğini ifade eden Özen, "Eskişehir'de de Türkiye'nin ilk temel lisesini açtık, Eskişehir halkı da bu liseye büyük teveccüh gösterdi. Eskişehir'de de bir kampus okul açacağız. Türkiye'deki 34 kampus okulumuza bir okul daha ilave ederek, Eskişehir'e katkı yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bunun çalışmalarını sürdürmek için Eskişehir'de olduğunu dile getiren İhsan Özen, "Burada çok kısa sürede bir kampus okul oluşturmak çabası içindeyiz, şu an bunun yer tespiti için buradayız, çok kısa zamanda bununla ilgili de bilgi vereceğiz ve Eskişehir'de bir kampus okulu hayata geçireceğiz" dedi.

Bunu kurarken bir taraftan temel lise çalışmalarının devam edeceğini aktaran Özen, tüm dünyadaki eğitim ve öğretimdeki gelişmeleri çok sıkı takip ettiklerini, bunları Türkiye'ye aktararak Türkiye'deki öğrencilerin de dünyadaki diğer öğrenciler gibi başarılı olmaları için gerekli ortamı oluşturma çabası içinde olduklarını söyledi.

200 TEMEL LİSE 35 KAMPUS OKUL

Final Okulları ve Yayıncılık Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Özen, Final markası hakkında da bilgi vererek şöyle konuştu:

"Final markası, 1980'de tek bir dershane ile başladığı eğitim öğretim hayatına sayıları 220'yi bulan dershanesi ile 2006 yılında da kampus okul çalışmalarına başlayarak 34 kampus okulu ile büyüdü. Final geçmişte dergileriyle, kitaplarıyla dershaneleriyle basın yayın hayatına da çok aşina bir marka, çok ciddi başarılara imza attı, şimdi de çok farklı başarılara yelken açtık. Biliyorsunuz bir dönüşüm süreci yaşıyoruz, kampus okul çalışmaları sürüyor, dershane olarak 200'ü aşkın dershaneden dönüşerek temel lise ve ortaokullu ile çok ciddi bir okul potansiyelini oluşturuyor. Türkiye'nin her bölgesindeki temel liselerimiz çok ciddi bir hazırlıkla önümüzdeki eğitim ve öğretim yılının çalışmalarını planlıyor. Geçmiş başarılarımıza daha büyüklerini katarak geleceğe çok değerli öğrenciler armağan edeceğimize inanıyorum."

DÖNÜŞÜMDE NELER YAŞANDI

Dönüşüm sürecinin kendilerini nasıl etkilediğine ilişkin soruyu da yanıtlayan Final Okulları ve Yayıncılık Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Özen şunları söyledi:

"Kanun hakimiyeti ve hukukun üstün olduğu bir ülke tasavvur ediyoruz ve böyle bir ülkede yaşamak istiyoruz. Biz kanunun gereklerini yerine getiririz herkes de buna uymak zorundadır. Biz de TC vatandaşı olarak kanunlara uyuyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı parlamentoya bir kanun sundu, buna göre isteyen dershaneler okula dönüşecekti. Buna uyarak biz de neredeyse tüm dershanelerimizde dönüşüm için başvurduk. Türkiye genelinde bizim 170 okulumuzun 120'si izin aldı, diğerleri de sırada izin almayı bekliyor. Herkesin aklında bundan sonra ne olacak sorusu var. Gecikmiş bir Anayasa Mahkemesi kararı çıktı. Bu arada daha önce Anayasa Mahkemesi'ne giderek, kararın erken verilmesini istedik, ama gerçekleşmedi. Biz de dönüşümle ilgili çalışmalarımızı sürdürdük, çalışmalarımızı tamamladıktan sonra da yeni bir karar çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği en önemli taahhüt temel liselerin devam etmesidir. Bunun gelecekte de devam ettirilmesi ve geliştirilmesi için bakanlığın her türlü desteği vereceğini söylediler. Biz de bu güvenceyi esas kabul ederek temel liselere çok önem veriyoruz burada o çocukların başarılarına da kefilim diyorum. Temel liselerin eğitimde kaliteyi yükselteceğine inanıyorum. Türk halkı da diploma verecek ve geçmişten gelen dershane potansiyeli ile güvenilir olan bizim temel liselerimize gelip çocuklarını yazdırıyorlar, bakanlığımız da bu konuda güvence verdiğine göre Eskişehir halkına temel liselerin devam edeceğini ve başarılı olacağını belirtmek istiyorum, çocuklarınızı temel liselerimize kaydettirin diyorum."

AİLELER ÇOCUKLARINA NE BIRAKMAK İSTİYOR

Temel liseye kayıt paralarının yüksek olup olmadığına ilişkin soruyu da yanıtlayan Özen, "Temel liseye kaydolacak öğrencilerin sorunu para değildir, bu parayı kayıt yaptırmak isteyenler verebilir. Burada ailenin önceliği önemlidir. Eğer aile çocuğun geleceğine yatırım yapmak istiyorsa, bunun en güzel zamanı eğitim öğretim zamanıdır. Çocuğuna yatırım yapmayanların mal, mülk, iş bırakanların çocukları eğitimli donanımlı yetişmemişse bu işleri doğru yürütmeleri mümkün değil. Aileler kendi imkanları ile lisede çocuklarına yatırım yapabilir, önemli olan aileler çocuklarına gelecekte ne bırakmak istiyor sorusudur, bir ev araba ya da mülk mü yoksa elindeki bir mous ile dünyanın her yerinde iş yapabilecek bir donanım ve beceriye sahip çocuklar mı yetiştirmek istiyorlar? Eğer çocuklarına yatırım yapmak istiyorlarsa bu okulda çocukları için verecekleri para büyük bir meblağ değildir" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Final'den Eskişehir'e Kampus Okul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement