Fırat Kalkınma Ajansı'ndan Başkan Yanılmaz'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Fırat Kalkınma Ajansı'ndan Başkan Yanılmaz'a Ziyaret

Fırat Kalkınma Ajansı\'ndan Başkan Yanılmaz\'a Ziyaret

Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl’ü kapsayan Fırat Kalkınma Ajansı Kurul Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ı ziyaret ederek istişarede bulundu.

30.08.2014 20:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl'ü kapsayan Fırat Kalkınma Ajansı Kurul Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ı ziyaret ederek istişarede bulundu.

Fırat Kalkınma Ajansı Kurul Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer ve beraberindeki heyet, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan İbrahim Gezer, "Belediye Başkanımızda Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyelerimizden birisidir. Bizler de yönetim kurulu üyelerimizi ve kalkınma kurulu üyelerimize ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Fırat Kalkınma Ajansı 4 ilde faaliyet yürütüyor. Ajansımız ülkemizdeki 26 ajanstan birisidir. Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinde TRB1 bölgesi diye bilinen bu 4 ilimizde faaliyet yürütüyor. Elazığ'da 29 kalkınma kurulu üyemiz var. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizde bölgemizin ve illerimizin sorunlarını konuşuyoruz istişare ediyoruz. Sorunların çözümü için neler yapabiliriz, hangi projelerde birlikte çalışabiliriz bunları konuşuyoruz" dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Yanılmaz da, Fırat Kalkınma Ajansı'nın çok güzel çalışmalara imza attığını ifade ederek, "Fırat Kalkınma Ajansı, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinde kalkınmanın motorize gücüdür. Bu 4 ilin önemi ise, her birinin kalkınması diğerini tetikleyecektir. Elazığ'ın kalkınması Malatya'nın işine yarayacak, Malatya'nın kalkınması Tunceli'nin, Tunceli'nin kalkınması Bingöl'ün işine yarayacaktır. Bu açıdan Fırat Kalkınma Ajansı önemli bir işlevi üstlenmiş durumdadır. Belediye Başkanı sadece şehirde yol, kaldırım, park yapan kurumun başkanı değildir. Belediye başkanının en büyük görevi şehrin kalkınmasını temin etmektir. Bir şehirde yatırım, üretim, imalat yapılıyorsa o şehir anlam ifade eder. Eğer bunlar yoksa şehir bir anlam ifade etmez. O açıdan biz görevde olduğumuz süre içinde Elazığ'ımıza yatırım yapmak isteyen kim olursa olsun onun önündeki bütün engelleri kaldırmayı öncelikli hedef olarak seçtik. Ayrıca onlara yapacağımız bütün yardımları da yapmayı bir hedef olarak seçtik. Elazığ'da yatırım yapan bütün yatırımcıları ağırlamaktan ve onların yatırım yapmalarına vesile olmaktan da gurur duyacağız. Kalkınmanın da böyle olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fırat Kalkınma Ajansı'ndan Başkan Yanılmaz'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement