Fırtına, Yağmur Köyceğiz'de Hayatı Felç Etti - Son Dakika
Güncel

Fırtına, Yağmur Köyceğiz'de Hayatı Felç Etti

Fırtına, Yağmur Köyceğiz\'de Hayatı Felç Etti

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde saatteki hızı 96 kilometreye kadar ulaşan fırtına ile birlikte aralıklarla süren sağanak yağmur hayatı felç etti.

02.02.2015 20:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde saatteki hızı 96 kilometreye kadar ulaşan fırtına ile birlikte aralıklarla süren sağanak yağmur hayatı felç etti. Rüzgarın taşkına neden olduğu Köyceğiz Gölü kıyısındaki bazı ev ve işyerleri ile tarım arazilerinde su baskını yaşandı. Fırtına nedeniyle göldeki üç balıkçı teknesi sulara gömüldü, ilçedeki sokak ve caddeler de suyla dolup taştı.

Ege ve Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan fırtına Köyceğiz'de aralıklarla süren sağanak yağmurla birlikte hayatı olumsuz etkiliyor. Fırtına nedeniyle Köyceğiz Gölü'nden kıyı şeridine vuran dalgalar, sokak ve caddeleri sular altında bıraktı. 10'u ev 10'u işyeri olmak üzere 20 binanın zemin katında su baskını yaşandı. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için aileler ve işyeri sahipleri tahliye edildi. Tahliye edilen ev sakinlerinin yakınlarının yanına gittiği öğrenildi. Sağanak yağmur ise ilçe merkezindeki Atatürk Caddesi'ni suyla dolup taşırdı. Fırtına nedeniyle göldeki üç balıkçı teknesi sulara gömüldü, bir balıkçı teknesi için ise kurtarma çalışması başlatıldı. Çandır Mahallesi'ndeki mezarlığın bazı kısımları sular altında kaldı. Meteoroloji yetkilileri; fırtınanın bu gece etkisini yitirmesinin beklendiğini belirtirken, balıkçıların olumsuz hava durumu düzelmeden göle ve denize açılmaması konusunda uyarı yaptı.

İki haftadır aralıklarla yağmurun etkili olduğu ilçede kordon esnafı, maddi zararlarının büyük olduğunu söyledi. Köyceğiz Belediye Başkanı AK Partili Kamil Ceylan, "İlçede bir kaç gündür etkili olan lodos nedeniyle gölde ve kanallarda şişme oldu. İskelelerde hasar meydana geldi. Göl kenarındaki işletmeler de zarar gördü. Karabatak Mahallesi'nde bazı evleri tahliye ettik. Fırtınanın gece itibariyle azalacağı ancak yağmurun etkili olmaya devam edeceğini öğrendik. Ancak rüzgar böyle devam ederse, önlem amaçlı bazı evleri boşaltabiliriz" dedi. Kaymakam Gürkan Demirkale, "Şu ana kadar bir can kaybımız yok. 10 ev ve 10 işyerini boşalttık. Ekiplerimiz ilçede aralıksız çalışıyor. Bu gece itibariyle fırtına şiddetini düşürecek. İnşallah da öyle olur" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fırtına, Yağmur Köyceğiz'de Hayatı Felç Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement