Fiskobirlik Ünye'de 200 Ton Fındık Almayı Hedefliyor - Son Dakika
Yerel

Fiskobirlik Ünye'de 200 Ton Fındık Almayı Hedefliyor

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Ünye Şubesi Başkanı Necdet Yılmaz, "Geçen yıl fındık olmamasından dolayı depolarımız boş kaldı.

31.08.2015 15:00

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Ünye Şubesi Başkanı Necdet Yılmaz, "Geçen yıl fındık olmamasından dolayı depolarımız boş kaldı. Bu yıl fındık alımı için beklentimiz geçen yıla göre 10 kat fazla. 2015 yılı hasadından 150 - 200 ton fındık alımı bekliyoruz" dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birlik olarak fındık alımlarına başladıklarını söyledi.

2014 yılı fındık hasat sezonunda zirai don nedeniyle bölgede ürünün az olduğunu hatırlatan Necdet Yılmaz, ürün azlığından dolayı Ünye'deki mevcut ortaklardan 20 ton fındık alımı yaptıklarını belirtti.

"Birlik olarak fındık üreticisine karşı güveni zor elde ettik ve tez kaybettik. Bu yıl FİSKOBİLİK olarak güven tazelemek istiyoruz" diyen Yılmaz, "Birlik olarak güven vermeye çalışıyoruz. Bu yıl fındık hasat sezonuyla birlikte üreticimize güven vermeyi planlıyoruz. Fiskobirlik olarak 2015 yılı önemli bir yıl. Biz üreticimize güveniyoruz, üreticimizin de bize güvenmesini bekliyoruz" ifadesinde bulundu.

FİSKOBİRLİK'in Ünye'de 100 tonluk fındık deposunun olduğunu belirten Necdet Yılmaz, "Ünye'deki depolarımız 100 tonluk. Depolar dolduğu zaman Giresun'daki depolarımıza aktarıyoruz. Geçen yıl fındık olmamasından dolayı depolarımız boş kaldı. Bu yıl fındık alımı için beklentimiz geçen yıla göre 10 kat fazla. 2015 yılı hasadından 150- 200 ton fındık alımı bekliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fiskobirlik Ünye'de 200 Ton Fındık Almayı Hedefliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement