Fıstık Aşılama ve Budama Eğitimi Sonuçlandı - Son Dakika
Yerel

Fıstık Aşılama ve Budama Eğitimi Sonuçlandı

Fıstık Aşılama ve Budama Eğitimi Sonuçlandı

Siirt’in Baykan ilçe Kaymakamlığı tarafından, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Kırsal Kalkınma Entegre Projesi kapsamında düzenlenen fıstık aşılama ve budama eğitimi projesi tamamlandı.

09.09.2014 19:09

Siirt'in Baykan ilçe Kaymakamlığı tarafından, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Kırsal Kalkınma Entegre Projesi kapsamında düzenlenen fıstık aşılama ve budama eğitimi projesi tamamlandı.

20 Mayıs-09 Haziran 2014 tarihleri arasında Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Uzmanı Doç. Dr. Halit Seyfettin Atlı tarafından kursiyerlere teorik ve uygulamalı eğitim verilen kursta başarılı olan 25 kursiyer için sertifika töreni düzenlendi. İlçe kaymakamlık binasında düzenlenen törende konuşan Kaymakam Ufuk Akıl, ilçede önemli bir gelir kaynağı haline gelen fıstıkçılığın daha da geliştirilmesi için kaymakamlık olarak çeşitli destekleyici projelerin yapıldığını söyledi.

Kaymakam Akıl, ilçede işsizlik oranını düşürerek bu alanda ihtiyaç duyulan, teknik açıdan donanımlı çiftçiler yetiştirmeyi hedeflediklerini, sertifikayı alan çiftçilerin gerek bölgede, gerekse fıstık üreticiliği yapılan diğer bölgelerde rahat iş imkanları bulacağını ifade etti.

Düzenlenen tören, daha sonra 25 kursiyere sertifikalarının verilmesiyle sona erdi - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fıstık Aşılama ve Budama Eğitimi Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement