Fitch'ten Türkiye'ye Başkanlık Uyarısı - Son Dakika
Ekonomi

Fitch'ten Türkiye'ye Başkanlık Uyarısı

Fitch\'ten Türkiye\'ye Başkanlık Uyarısı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Hükümetin başkanlık ısrarının siyasi belirsizliği devam ettirebileceğini ve politik öngörülebilirlikle ilgili riski artırabileceğini duyurdu.

23.06.2016 15:57  Güncelleme: 09:07

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, reformların Türkiye'nin sürdürülebilir makro ekonomik toparlanması için anahtar nitelikte olduğunu açıkladı. Hükümetin başkanlık ısrarının politik riskleri arttıracağı belirtildi.

"İYİYE GİDER Mİ BELİRSİZ"

Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin kendisiyle aynı nota sahip ülkelere göre daha hızlı büyüme kaydettiği ve bazı dış faktörlerde de toparlanma yaşandığı hatırlatılırken yapısal reformlardaki bazı boşlukların ve birtakım siyasi bileşenlerdeki zayıflıklardan dolayı bu trendlerin devamlılığının belirsiz olduğu kaydedildi.

Para politikasındaki büyüme yanlı eğilimin açıkça görüldüğü bildirilen açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) salı günü faiz koridorunun üst bandında bu yıl 4. kez indirime gittiği anımsatıldı.

"DÜŞÜK FAZ BÜYÜMEYİ DESTEKLER"

Açıklamada, düşük faiz oranlarının tüketimi ve büyümeyi destekleyeceğine de vurgu yapıldı.

Tüketim odaklı büyümenin ithalatı artırmasına rağmen bunun cari denge üzerindeki ters etkilerinin düşük petrol fiyatlarıyla dengelendiğine işaret edilen açıklamada, cari açıktaki daralmaya rağmen dış finansman ihtiyacının büyük olduğu kaydedildi.

"REFORM ŞART"

Açıklamada, reformların Türkiye'nin sürdürülebilir makro ekonomik toparlanması için anahtar nitelikte olduğunun da altı çizildi.

Hükümetin yapısal zayıflıklarla başa çıkmak için politika programı hazırladığı anımsatılan açıklamada, büyümenin hızını artıracak ve dış şoklara karşı kırılganlığı azaltacak reformlar konusundaki taahhütlerin kanıtlanması gerektiği ifade edildi.

BAŞKANLIK İÇİN UYARDI

Açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın, reform yanlısı isimleri kabineye aldığı, başkanlık sistemi için anayasada değişiklik yapılmasını vurguladığı ancak bunun Ahmet Davutoğlu'nun görevden ayrılması sonucunda ortaya çıkan siyasi belirsizliği devam ettirebileceği ve politik öngörülebilirlikle ilgili riski artırabileceği öne sürüldü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) para politikasında gevşemeye devam etmesi yönünde politik baskı altında kalacağı öngörüsünde de bulunulan açıklamada, yapısal reformların uygulanmasının Türkiye'nin kredi notu üzerinde pozitif etkiye sahip olabileceği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca mali disiplindeki bozulma ve dış gerilim olması halinde Türkiye'nin "BBB-" olan kredi notu ve "durağan" görünümü üzerinde baskı yapabileceği ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Fitch'ten Türkiye'ye Başkanlık Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • gariban : zaten ülkeyi diktatör yönetiyor gerisi kölke kabine o ne derse onu yapıyorlar vah bizim zavallı ülkenin haline atatürk olsaydı bunların hepsini asardı 33 30 Yanıtla
    okan kara: terörist sen sus 10 10
  • Ankarali mehmet: Seni baskan yapacagiz reisim Turkiyeye baskanlik sart Oyum recep tayyip erdogan baskanima 8 42 Yanıtla
  • kemal kılıçdaroğlu: fitch ne diyorsa tersini yap 15 26 Yanıtla
  • Muğlalı: Doğru yoldayız, gavur uyariyorsa , Tayyip haklıdır . 10 29 Yanıtla
  • okan kara: yahudi kuruluşu 24 8 Yanıtla
  • Tanrıdağı: Ülke kan gölü asker polis canını dişine takmış resmen doğuda savaşıyor onlarca şehitler geliyor yanıbaşında suriyede pkk kanton kuruyor ekonomi dersen bitik milletin garibanlıktan anası ağlyor dış politika diye bişey kalmamış bizim sahte kabadayı tayip baskanlk derdinde 21 6 Yanıtla
  • .: Fitch e yahudi diyenler hükümet acıklamadımı yahudiler (israil) dostumuzdur demedimi? Hani israil terörist ülkeydi? Madem dostunuz dost acı söyler. 23 3 Yanıtla
    Pars: Yazdıklarımı iki kişi beğenmemiş beğenmeyen yazsın googleye "israil dostumuz" kim çıkıyo ? 5 1
  • .: BAŞKANLIK MADEM BU KADAR İYİ Bİ ŞEY BEN BAŞKAN OLAYIM BENİ SEÇİN ... NİYE TAYYİP OLACAK ? 18 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement