Foça İstifaları Kabul Edilmeyince Seçim Kuruluna Başvurdular - Son Dakika
Güncel

Foça İstifaları Kabul Edilmeyince Seçim Kuruluna Başvurdular

Foça İstifaları Kabul Edilmeyince Seçim Kuruluna Başvurdular

İstifaları kabul edilmeyince seçim kuruluna başvurdular İzmir'in Foça İlçesi'nde istifalarının aylardır kabul edilmediğini iddia eden Ak Partili beş kadın İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu.

04.06.2015 20:47

İstifaları kabul edilmeyince seçim kuruluna başvurdular

İzmir'in Foça İlçesi'nde istifalarının aylardır kabul edilmediğini iddia eden Ak Partili beş kadın İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. 150'ye yakın arkadaşlarının istifa ettiğini belirten kadınlar yasal sürecin işletilerek AK Parti ile ilişkilerinin kesilmesini istediler. Ak Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin ise istifaların söz konusu olmadığını belirterek durumu "seçim üzeri provokasyon olarak" niteledi.

Foça Hükümet Konağı'na gelerek İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na dilekçe veren Hayriye Çeri, Kadriye Karakahya, Yeşim Çagen, Bedriye Çabuk ve Aynur Foça bazı arkadaşlarının 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden önce istifa ettiklerini ancak hala parti üyeliklerinin devam ettirildiğini ileri sürdüler.

10 yılı aşkın bir süredir üyesi olduğu Ak Parti'den son dönemdeki uygulamaları nedeniyle istifa ettiğini belirten Aynur Foça; "150 tane istifa dilekçesi gönderdik. Hala mesaj geliyor. Kabul olmamış. Diğer arkadaşlarımızın dilekçelerini de seçim kuruluna yarın getireceğiz. Haksızlıklardan, gazetecilere, polislere yapılanlardan memnun değilim. Bu yüzden istifamı verdim" dedi

2 yıldır parti üyesi olduğunu belirten Yeşim Çagen ise yerel seçimlerden önce de, 6 -7 ay önce de istifa dilekçesi verdiklerini ancak kabul edilmediğini belirtti. Çagen; "150 dolayında arkadaşımız da bizim gibi son çare olarak ilçe seçim kuruluna müracaat ederek üyeliklerini yasal yoldan sonlandıracak. İstifamızı veriyoruz. Haksızlıklardan dolayı istifa ediyoruz" dedi.

Aynur Foça ve Yeşim Çagen istifa eden bazı arkadaşlarının CHP ve diğer bazı partilerde siyasi hayatlarını sürdürmek istediğini, ancak aynı nedenle kayıt yaptıramadıklarını sözlerine eklediler. Ak Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin ise istifaların söz konusu olmadığını belirterek durumu "seçim üzeri provokasyon olarak" niteledi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Seyfi GÜL/ FOÇA (İzmir), (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Foça İstifaları Kabul Edilmeyince Seçim Kuruluna Başvurdular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement