Foça Kaçak Faciasında Ölenlerin Sayısı 13'e Yükseldi - Son Dakika
Güncel

Foça Kaçak Faciasında Ölenlerin Sayısı 13'e Yükseldi

Foça Kaçak Faciasında Ölenlerin Sayısı 13\'e Yükseldi

İzmir'in Foça İlçesi'ndeki kaçak faciasında, hastanedeki 2 çocuk yaşamını yitirirken, denizde 1 çocuk cesedinin daha bulunmasıyla ölenlerin sayısı 13'e yükseldi.

22.01.2016 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Foça İlçesi'ndeki kaçak faciasında, hastanedeki 2 çocuk yaşamını yitirirken, denizde 1 çocuk cesedinin daha bulunmasıyla ölenlerin sayısı 13'e yükseldi.

Foça Aslanburnu Mevkisi'nde, dün sabah suda can yelekleri olduğunu farkeden balıkçılar, durumu Sahil Güvenliğe bildirdi. Bölgeye giden Sahil Güvenlik ekibi, Irak'ın Süleymaniye kentinden geldikleri ve Aliağa'dan bir fiber tekneye binerek denize açıldıkları anlaşılan 1'i hamile 4 kadın ile 5 çocuğun da aralarında bulunduğu 10 Irak uyruklu kaçağın cesedine ulaştı. 25 kişi ise sağ olarak kurtarıldı.

Kurtarılan kaçaklar Sahil Güvenlik botuna alınıp, Foça Balıkçı Barınağı'na getirildi. Kaçaklardan hipotermi geçirdikleri belirlenen ve durumu ağır olan 4'ü çocuk 6 kaçak Foça Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye getirilen 6 kaçak arasındaki 2 çocuğun kalbinin durduğu belirlendi. Ancak yapılan müdahale ile hayata döndürülen 2 çocuktan 1'i daha sonra öldü. Diğer çocuk ise Foça Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesi olmadığı için İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak, bu çocuk da bugün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

Kaçakların ifadelerinden kayıp oldukları belirtilen diğer 10 kaçak için arama-kurtarma çalışmalarına, Sahil Güvenlik tarafından Aslanburnu Mevkisi'nin kuzeybatı kesiminde bugün denizden ve havadan tekrar devam edildi. Aramalar sırasında 1 çocuk cesedine daha rastlandı. Böylece ölenlerin sayısı 13'e yükselmiş oldu. Sahil güvenlik, bölgeden geçen gemileri de denizde yaralı veya ceset olabileceğine dair anonslar yapıp, uyarıyor.

Öte yandan kaçakların cesetleri otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Foça Kaçak Faciasında Ölenlerin Sayısı 13'e Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement