Fransa'daki Türk Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Fransa'daki Türk Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı

Fransa’da DİTİB’in ilk Hac kafilesi başkent Paris’ten dualarla uğurlandı.

21.09.2014 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa’da, hac ibadeti için kutsal topraklara giden ve 6 kafileden oluşan 90 kişilik ilk grup Paris Charles de Gaulle Havalimanı'ndan uğurlandı. Havalimanına gelen hacı adaylarını yakınları da yalnız bırakmadı. Bol bol hatıra fotoğrafı çektiren hacı adayları, ayrılık vakti geldiğinde yakınlarına sarılarak vedalaştı.

Fransa Diyanet İşleri Türk İslam Birliği organizasyonu ile Fransa’dan kutsal topraklara gidecek hacı adayları düzenlenen uğurlama törenine; Paris Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavir vekili Ataşe Gencağa Sayan ile Fransa DİTİB yönetiminden üyeler ile kutsal topraklara giden hacı adaylarının yakınları katıldı.

Paris Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavir vekili Ataşe Gencağa Sayan, "Fransa Din Hizmetleri Müşavirliği hac organizasyonu olarak dün birinci kafilemizi Cuma günü gönderdik. Bu sabah ikinci kafilemizi gönderdik hacı adaylarımız Türkiye’ye gittiler. Şuanda müstakilleri 90 kişi civarında3’ncü kafilemizi inşallah yolcu ediyoruz. Biraz sonra uçağa binip Türkiye’ye gidecekler, hayırlısıyla 4’ncü kafilemiz Lyon kentinden yola çıkacak ve Pazartesi günü de hem Lyon ve Strazburg’dan 5 ve 6’ncı kafilemiz gitmek suretiyle yaklaşık bu sene 870 civarındaki hacımız kutsal topraklara hac ziyaretine çıkmış olacaklar inşallah.

Bizler özellikle 10 günden bu yana oldukça yoğun çalışıyoruz daha bazı vatandaşlarımızın vizelerini alamadık ben Suudi Arabistan konsolosluğu’ndan buraya geldim ve onları da yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu sene güzel ve sorunsuz bir hac organizasyonu yapıp vatandaşlarımızın sağlık sıhhat içerisinde haclarını yapıp sevdiklerine ve yaşadıkları ülkeye yani Fransa’ya dönmelerini ümit ediyoruz inşallah" dedi. 

Fransa\'daki Türk Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fransa'daki Türk Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement