Fransa Savunma Bakanı Le Drian'ın Irak Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Fransa Savunma Bakanı Le Drian'ın Irak Ziyareti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian ve beraberindeki askeri heyeti Erbil'in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda kabul ettiği belirtildi.

12.04.2016 15:10

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian ve beraberindeki askeri heyeti Erbil'in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda kabul ettiği belirtildi.

Barzani'nin ofisinden yapılan açıklamada, tarafların görüşme sırasında Fransa'nın kısa bir süre içerisinde Peşmerge güçlerine göndereceği askeri yardım ve terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonunu ele aldıkları ifade edildi.

Yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani, "Terör örgütü DAEŞ ile mücadele konusunda Peşmerge güçlerine eğitim veren Fransız askeri uzmanlar ve Kürdistan bölgesine verilen yardımlardan dolayı Fransa hükümetine teşekkür ediyorum. Paris ve Brüksel'de meydana gelen terör saldırıları ile Kürdistan bölgesine savaş ilan etmesi, terörün tüm devletler için ortak bir tehdit olduğunun belgesidir. Terörün yok edilmesi için tüm tarafların ve uluslararası devletlerin ortak hareket etmesi gerekiyor." dedi.

DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul kentinin geri alınması konusunda ise Barzani, "Buna benzer felaketlerin önüne geçilmesi ve Ninova ilinde yer alan etnik ve dini azınlık haklarının güvence altına alınması için, detaylı bir siyasi plan ve anlaşmanın söz konusu taraflar arasında yapılması lazım." şeklinde konuştu.

Öte yandan Fransa Savunma Bakanı Le Drian ise, terörün ortak düşmanları olduğunu belirterek, kendilerinin de bu saldırılardan dolayı acı çektiğini kaydetti.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri içerisinde Fransa'nın da Musul'u kurtarma operasyonuna katılacağını dile getiren Le Drian, "Terörle mücadele konusunda Kürdistan bölgesi ve Peşmerge güçlerine yardımları sunmaya devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa Savunma Bakanı Le Drian'ın Irak Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement