Fransa Savunma Bakanı Le Drian, Mısır'da - Son Dakika
Güncel

Fransa Savunma Bakanı Le Drian, Mısır'da

Fransa Savunma Bakanı Le Drian, Mısır\'da

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian'ı kabul etti.

16.09.2014 22:00  Güncelleme: 22:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian'ı kabul etti.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Sisi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Mısır'ı ziyaret eden Fransa Savunma Bakanı Le Drian ile görüştü.

Bölgesel ve uluslararası konuların ele alındığı görüşmede Sisi, Ortadoğu ve Afrika'da radikal çatışmaların yayılmasına karşı uyarıda bulunarak, bu çatışmaların yayılması durumunda Avrupa'ya uzanacağını özellikle Akdeniz'in kuzeyindeki ülkelere sıçrayacağını belirtti.

Komşu ülke Libya'daki durumlara değinen Sisi, Tobruk kentinde kurulan Abdullah es-Sini'nin başbakan olduğu Temsilciler Meclisi Hükümeti'ne destek verilmesinin önemini vurguladı.

Sisi, Libya'da kalkınmanın sağlanması amacıyla anayasal kurumların oluşturulması için "ciddi şekilde çalışılması gerektiğini" ifade etti.

Mısır ile Fransa arasında ikili ilişkilerin önemini vurgulayan Sisi, Fransa ile özellikle terör ve radikalizmle mücadele olmak üzere tüm sektörlerde işbirliğinin geliştirilmesine ihtimam gösterdiklerini dile getirdi.

Sisi, terörle mücadele konusunda uluslararası işbirliğinin sağlanmasının önemine işaret etti.

Fransa Savunma Bakanı Le Drian ise ülkesinin, Gazze saldırıları sırasında İsrail ile Filistinli gruplar arasında ateşkes sağlanması için Mısır'ın gösterdiği arabuluculuk çabalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mısır'ın bu yöndeki çabalarını öven Le Drian, Fransa'nın, bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması için Mısır'ın sağladığı katkıları takdir ettiğini belirtti. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa Savunma Bakanı Le Drian, Mısır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement