Fransız Turistler Gemiyle Marmaris'e Geldi - Son Dakika
Yerel

Fransız Turistler Gemiyle Marmaris'e Geldi

Çoğu Fransız bin 235 yolcusu bulunan "Horizon" adlı gemi, bu yıl ilk kez Muğla'nın turistik ilçesi Marmaris'e geldi.

02.10.2015 13:37

Çoğu Fransız bin 235 yolcusu bulunan "Horizon" adlı gemi, bu yıl ilk kez Muğla'nın turistik ilçesi Marmaris'e geldi.

Yunanistan'ın Mikonos Adası'ndan gelen Malta bayraklı kruvaziyer, Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırıldı. Gemide çoğu Fransız bin 235 yolcu ve 619 personel bulunduğu belirtildi.

Gümrük işlemlerinin ardından gemiden gruplar halinde inen turistlerden bazıları, günlük turlara katıldı. İlçe merkezinde kalmayı tercih edenler ise havanın güneşli olmasını fırsat bilerek deniz kıyısında zaman geçirdi. Yat limanı ve Kordon Caddesi'nde yürüyüş yapan turistler, restoran ve kafeteryalarda oturdu.

Turizm sezonunun son günlerini geçiren ilçenin merkezine hareketlilik kazandıran yolcular, özellikle Marmaris Kapalı Çarşı'nda yoğunluk oluşturdu.

Liman yetkilileri, bu yıl ilk kez Marmaris'e gelen geminin, sonbaharda ilçeyi rotasına birkaç kez daha dahil etmesinin beklendiğini söyledi.

Fransız kruvaziyer firması "Croisieres de France"ın filosunda yer alan geminin 209 metre uzunluğunda ve 29 metre genişliğinde olduğu kaydedildi. 8 katlı gemide 9 güverte, bin 828 kişi ağırlama kapasitesine sahip 721 kabin, 3 açık yüzme havuzu, spa ve güzellik merkezi, spor salonları, casino, gece kulübü ile tiyatro salonu bulunduğu belirtildi.

Kruvaziyerin Yunanistan'ın Santorini Adası'na gitmek üzere gece saatlerinde Marmaris'ten ayrılacağı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fransız Turistler Gemiyle Marmaris'e Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement