Fuar Önemli katkılar Sunacak - Son Dakika
Güncel

Fuar Önemli katkılar Sunacak

Fuar Önemli katkılar Sunacak

Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Ahmet Sayar, İzmir fuarın hem sosyal hem de ekonomik olarak Diyarbakır'a önemli katkılar sunacağını belirtti.

30.08.2014 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lojistik" temasıyla 29 Ağustos – 7 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenen 83. İzmir Enternasyonal Fuarı, Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi'ndeki açılış töreniyle start aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun evsahipliğinde gerçekleşen törene, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, fuar komisyonu üyeleri, Şeyhmus Mete, Mehmet Ali Deniz, Kadri Kazmacı ve Hüsnü Pervane ile tam kadro katıldı.

Fuar açılışı sonrası Diyarbakır standını ziyaret eden misafirler ile tek tek ilgilenen DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır'ın insanlığın ortak değeri olan birçok kültürel değere, tarihi yapılara ve zengin bir mutfağa sahip olduğunu, ancak bunun hem yurt içinde hem de yurt dışında yeterince bilinmediğini belirterek, fuar ve çeşitli iş gezileri ile bu durumun aşılabileceğini söyledi.

SAYAR; "ONUR KONUĞU OLMAKTAN ONUR DUYDUK"

Aynı zamanda uluslarararası birçok katılımcının bulunduğu İzmir fuarında onur konuğu olarak bulunmaktan onur duyduklarını belirten Sayar; "Oda olarak fuar süresi boyunca yönetim kurulumuz meclisimiz ve çalışma arkadaşlarımız ile fuarda olup Diyarbakırımızı temsil edeceğiz" dedi.

Ülkemizde devam eden barış sürecinin yarattığı olumlu atmosferin nihai barış ile noktalanması konusunda işverenlere de önemli görevler düştüğünü, doğusuyla batısıyla iş dünyasının da süreci ilerletme çabası içerisinde olduklarını görmekten memnuniyet duyduklarını söyleyen Sayar, fuarın hem sosyal hem de ekonomik olarak Diyarbakır'a önemli katkılar sunacağını belirtti.

ANA TEMA UNESCO

Sayar Diyarbakır'ın fuarda görülmeye değer ürünlerinin sergilendiğini ana temalarının ise UNESCO Dünya Miras Listesine aday olan Diyarbakır surları ve Hevsel bahçelerinin, UNESCO nihai listesine dahil edilmesi olduğunu belirtti. Sayar, Diyarbakır standına sıcak ilgi gösteren İzmir valisine, İzmir Büyükşehir Belediye başkanına oda ve borsa başkanlarına teşekkür ederek tüm İzmirlilerin Diyarbakır standını ziyaret etmelerinden mutluluk duyacaklarını belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Fuar Önemli katkılar Sunacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement