Futbol: 15 Yaşaltı Uluslararası Dörtlü Turnuva - Son Dakika
Yerel

Futbol: 15 Yaşaltı Uluslararası Dörtlü Turnuva

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Manavgat ilçesinde düzenlenen 15 Yaşaltı Uluslararası Dörtlü Turnuva maçlarında Türkiye, Hollanda ile 0-0 berabere kaldı.

14.02.2015 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Manavgat ilçesinde düzenlenen 15 Yaşaltı Uluslararası Dörtlü Turnuva maçlarında Türkiye, Hollanda ile 0-0 berabere kaldı.

Emirhan Spor Kompleksi'ndeki karşılaşmayı, Murat Kahya, Feyyaz Bülgen ve Furaz Bülgen hakem üçlüsü yönetti.

Şenol Ustaömer'in teknik direktörlüğünü yaptığı milli takım maça, Berke Özer (Altınordu), Bekir Melih Gökçimen (Galatasaray), Ozan Muhammed Kabak (Galatasaray), Ercan Şirin (Gençlerbirliği), Recep Gül (Galatasaray), Sefa Akgün (Trabzonspor), Hasan Ali Adıgüzel (Akhisar Belediye), Sebahattin Muslu (Bursaspor), Berk Akgönül (Altınordu), Enes İslam İlkin (Samsunspor) ve Ramazan Emirhan Civelek (Galatasaray) 11'i ile çıktı.

Dort Van Peter'in yönettiği Hollanda ekibi ise Jasper Schendelaar, Elton Kusi, Jurgen Ekkelenkamp, Sven Botman, Andrew Mendonça, Davy van den Berg, Kik Pierie, Maurice Kone, Thomas Buitink, Rodney Huijgen ve Brad van Hoevenilk ile 11'de yer aldı.

Karşılaşmada Türkiye Milli Takımı ilk yarı ve ikinci yarıda birçok gol pozisyonunu değerlendiremedi. Maçta gol olmayınca karşılaşma 0-0 eşitlikle sona erdi.

Manavgat'ta 10 Şubat'ta başlayan turnuvada Türkiye, toplam üç maç oynadı. Milli takım, 5 puan ve averaj önceliği ile birinci, Hollanda 5 puanla ikinci, Sırbistan 4 puanla üçüncü ve Avusturya 1 puanla dördüncü oldu.

15 Yaşaltı Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Ustaömer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvanın yeni milli olan futbolcular için iyi bir deneyim olduğunu söyledi. Turnuvanın fair play'e yakışır şekilde geçtiğini belirten Ustaömer, şöyle konuştu:

"Yaklaşık bir haftadır turnuva için Antalya'dayız. Dört takımın katıldığı 15 Yaşaltı Uluslararası Dörtlü Turnuva sona erdi. Çocuklarımız için, gelecek için iyi bir sınav oldu. Hem bizim için hem diğer takımlar için fair play'e yakışır bir mücadele oldu. Burada geleceğe yönelik futbolcuların önüne açmak için uluslararası düzeyde oynamaları gerektiğini öğretiyoruz. Çok yetenekli gelecek vaat eden futbolcuları Türk futboluna hazırlamak için uğraşıyoruz. İnşallah futbolcularımız ileride bu takımdan daha büyük yaş milli takımlarında oynarlar."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Futbol: 15 Yaşaltı Uluslararası Dörtlü Turnuva - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement