Futbol Antrenörlerine Gelişim Önerisi" - Son Dakika
Spor

Futbol Antrenörlerine Gelişim Önerisi"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Trakya ve İstanbul Bölgesi Teknik Sorumlusu Kamil Doygun, küçük yaş gruplarında çalışan antrenörlerin kendisini geliştirmesi gerektiğini bildirdi.

15.06.2016 16:23

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Trakya ve İstanbul Bölgesi Teknik Sorumlusu Kamil Doygun, küçük yaş gruplarında çalışan antrenörlerin kendisini geliştirmesi gerektiğini bildirdi.

Doygun'un gözetiminde Saraçhane Stadı'nda, ağustos ayında İstanbul'da milli takım için yapılacak alt yapı seçmeleri öncesi ön eleme yapıldı. Ön elemede 2003 doğumlu 30 genç sporcu iki takım halinde karşı karşıya geldi.

Doygun, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Trakya'dan yetenekli futbolcuların yetiştiğini söyledi. Türk futboluna ve milli takıma oyuncu vermeyi amaçladıklarını belirten Doygun, "Daha önce yaptığımız seçmelerde Uzunköprü'den Umut Güçsüz ve Çorlu'dan Mert Aslan Alp'i kadroma aldım. Bu çocuklarımızı kadromuza aldık ve Türkiye Futbol Fedarasyonu'nun Afyon'da yapmış olduğu maçları kazandık. Şu anda Türkiye'yi Moldova'da temsil etme hakkına sahip olduk." diye konuştu.

Yetenekleri yerinde görüp, tespit ettiklerini anlatan Doygun, Edirne'den de yetenekli futbolcular bulmayı umduklarını söyledi.

Türk futboluna gençleri kazandırmayı amaçladıklarını vurgulayan Doygun, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şu an milli takımda 2002 doğumlular oynuyor. Önümüzdeki sezon ise bugün seçtiğimiz evlatlar alacak görevi. İnşallah Edirne'den de yetenekli futbolcuları buluruz. Ülke futboluna kazandırırız ve bunun sevincini yaşarız. Trakya'nın potansiyelini biliyorum. Dört, beş yıldır önem veriyorum buraya. Buraları çok iyi tarıyoruz. Buradan Kırklareli'ne gideceğiz. Orada da milli takım seçmelerine futbolcu seçerek İstanbul'a davet edeceğiz. Amacımız Türk futboluna bu gençleri kazandırmaktır. Küçük yaş gruplarında çalışan antrenör arkadaşlarımız kendisini geliştirmelidir. Futbol dünyanın her yerinde gelişerek ilerliyor. Biz de bu gelişime ayak uydurarak kendimizi göstermeliyiz. Oyuncularımıza bazı illerde çocuklara yaklaşım olarak, eğitim olarak iyi davranmıyorlar. Yetenek var ama onları daha çok geliştirecek yetenekli hocaların bu çocuklarla beraber olması gerekiyor. Çocuklarımız gelişecek ki ülke futboluna katkıda bulunabilsin. Futbolla ilgili yenilikler, seminerler ve kurslar takip edilmelidir çünkü futbol gelişti. Alt yapıda yer alacak tecrübeli hocaların Türk futboluna daha çok katkı sağlayacağını düşünüyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Futbol Antrenörlerine Gelişim Önerisi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement