"Bu Kartların Hiçbiri Taraftar Kartı Değil, Kredi Kartıdır" - Son Dakika
Politika

"Bu Kartların Hiçbiri Taraftar Kartı Değil, Kredi Kartıdır"

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, futbolda e-bilet uygulaması için "Bu kartların hiçbiri taraftar kartı değil, kredi kartıdır." dedi.

17.04.2014 13:14  Güncelleme: 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, futbolda e-bilet uygulaması için "Bu kartların hiçbiri taraftar kartı değil, kredi kartıdır. Birilerine rant kapısı yaratmak için uydurulmuş hikayelerdir. Sporda şiddeti önleyecekseniz yöntemleri bellidir. Kulüplerle doğru bir platformda işbirliği yapmaktır" dedi.

Aksünger, beraberinde çeşitli futbol takımlarının taraftar temsilcileriyle Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlemesine Dair Kanun gereğince maçlarda uygulanması planlanan elektronik bilet (e-bilet) projesiyle ilgili, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Meclis kampüsüne alınan taraftar grubu temsilcilerinin, güvenlik önlemleri kapsamında milletvekillerinin basın toplantılarını yaptığı ana binaya alınmaması üzerine Aksünger, bu duruma tepki gösterdi.

"Milletin Meclisi'ne milletvekillerinin eşliğinde gelenlerin içeri alınmamasının vatandaşa olduğu kadar referans olan milletvekillerine de güvensizlik anlamına geldiğini" ifade eden Aksünger, bareberindeki kişilerle bina dışına çıkarak, basın toplantısını giriş kapısı önünde yaptı.

Güvenliği zedeleyen konunun ne olduğu hakkında kendisine bilgi verilmesini isteyen Aksünger, durumu ilgili makamlara taşıyarak, şikayetini dile getireceğini söyledi.

Aksünger, basın toplantısında da e- bilet uygulamasını eleştirerek, Gezi Parkı olaylarının ardından tribünlerden yansıyan bazı protestoların birilerini korkuttuğunu, sonucunda taraftarı fişlemek için böyle bir uygulama geliştirildiğini ileri sürdü. Uygulamayı "rant kokan bir dayatma" olarak nitelendiren Aksünger, uygulama için seçilen bankanın da iktidarın payandası olduğunu savundu.

Aksünger, "Bu kartların hiçbiri taraftar kartı değil, kredi kartıdır. Birilerine rant kapısı yaratmak için uygdurulmuş hikayelerdir. Sporda şiddeti önleyecekseniz yöntemleri bellidir. Kulüplerle doğru bir platformda işbirliği yapmaktır. Bir an önce bu uygulamanın durdurulması gereğini ortaya koyuyoruz. Yıldırım Demirören'in Başbakan'dan aldığı talimatla yaptığı bu uygulamaları sonlandırmak için her türlü hukuki mücadeleyi vereceğiz" diye konuştu.

Taraftar Hakları Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Ulusoy da uygulamayı eleştirerek, iptali için hukuki girişimlerde bulunacaklarını söyledi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Bu Kartların Hiçbiri Taraftar Kartı Değil, Kredi Kartıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement