Gap Bölge Müdürü Şaşmaz'dan Gaib'e Ziyaret - Son Dakika
Ekonomi

Gap Bölge Müdürü Şaşmaz'dan Gaib'e Ziyaret

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı GAP Bölge Müdürlüğüne atanan Halil Şaşmaz, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz'ı ziyaret etti.

10.08.2016 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı GAP Bölge Müdürlüğüne atanan Halil Şaşmaz, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz'ı ziyaret etti.

Çıkmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, son dönemlerde sınır ülkelerinde yaşanan olaylar ve bu olayların ihracata olan olumsuz etkileri hakkında Şaşmaz'a bilgiler verdi.

Alınması gereken önlemler için de çeşitli önerilerde bulunan Çıkmaz, özellikle tırların sınır kapılarında bekletilmesi konusuna bir an önce çözüm bulunmasını aksi halde özellikle gıda ihracatında önemli kayıpların yaşanabileceğine dikkati çekti.

Çıkmaz, beklemelerden kaynaklı olarak birçok ürünün son kullanma tarihlerinin geçme noktasına geldiğini ifade etti.

Habur Sınır Kapısı'nda meydana gelen yığılmaların acilen önlenmesi gerektiğine de değinen Çıkmaz, tır şoförlerinin can güvenliğinin sağlanabilmesi için sürekli ilgili bakanlıklarla iletişim halinde olduklarını belirtti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı GAP Bölge Müdürü Halil Şaşmaz da Gaziantep'in ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını ifade ederek, Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun en büyük sanayi kentinde görev yapmanın kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu, görev süresince sorunların giderilmesi ve çözüme kavuşturulması için gerekli her türlü çalışmayı yapacaklarını kaydetti.

Ziyarette, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, MBTG Başkanı Surur Aydın, GAİB Genel Sekreteri Fatih Yumuş da hazır bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gap Bölge Müdürü Şaşmaz'dan Gaib'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement