Gaski: Barajlardaki Doluluk Oranı Yüzde 30 - Son Dakika
Güncel

Gaski: Barajlardaki Doluluk Oranı Yüzde 30

Gaski: Barajlardaki Doluluk Oranı Yüzde 30

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Gaziantep'in içme suyunun sağlandığı Kartalkaya Barajı'nın doluluk oranının yüzde 30 olduğunu bildirdi.

10.07.2014 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Gaziantep'in içme suyunun sağlandığı Kartalkaya Barajı'nın doluluk oranının yüzde 30 olduğunu bildirdi.

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Gaziantep'in içme suyunun Kahramanmaraş sınırları içerisinde bulunan, Aksu havzasından beslenen Kartalkaya Barajı ile Narlı Ovası'ndaki Mizmilli yer altı su kuyularından ve merkez su kuyularından terfi ile temin edildiğini belirtti.

Gaziantep için asıl kaynağın Kartalkaya Barajı olduğuna dikkat çeken Sönmezler, "Bugün itibariyle barajda doluluk oranımız yüzde 30 mertebesindedir. Dünyada yaşanan küresel iklim değişikliği ve buna bağlı olarak yaşanan kuraklığın etkileri ile ülkemiz genelinde olduğu gibi bölgemiz de kurak bir yıl geçiriyor" dedi.

'SUSUZLUĞA KARŞI TEDBİRLERİMİZİ ALDIK'

Barajı besleyen Aksu havzasının yeterince yağış almadığını belirten Hüseyin Sönmezler, "Toplam hacmi 167 milyon metre küp olan barajda 10 Temmuz itibariyle 50 milyon metreküp su mevcut. Ancak Büyükşehir Belediyemiz Gaziantep'in susuzluk çekmemesi için her türlü tedbiri aldı. Aksu havzasındaki baraj göl alanına Göksu'dan GASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından saniyede 3 metreküp su takviye yapılmaktadır. Önümüzdeki süreçte de kuraklığın devam etme ihtimaline karşı GASKİ tarafında ilave kuyular açılmış olup, ihtiyaç halinde bu kuyular devreye alınacaktır. Yine bugün itibariyle tam kapasite çalıştırmadığımız milli hattımız ihtiyaç anında tam kapasite çalıştırılacaktır" diye konuştu.

Gaziantep'in susuz kalmaması için her türlü tedbiri aldıklarını açıklayan Sönmezler, "Gaziantep'te yaşayan vatandaşlarımızın çok zor şartlar altında ve yüksek maliyetle temin edilen suyumuzu tasarruflu kullanmaları, özellikle şebeke suyundan bahçe sulanmaması, suyumuza hep birlikte sahip çıkılması önem arz etmektedir" dedi. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaski: Barajlardaki Doluluk Oranı Yüzde 30 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement