Gaski Genel Müdürü Sönmezler Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gaski Genel Müdürü Sönmezler Açıklaması

Gaski Genel Müdürü Sönmezler Açıklaması

"Düzbağ projesi hayata geçtiğinde su abone ücretleri düşecektir"

22.08.2014 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Düzbağ içme suyu projesinin hizmete girmesi durumunda hem maliyetlerinde hem de su fiyatlarında düşüş olacağını bildirdi.

Sönmezler, yazılı açıklamasında, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Kahramanmaraş Düzbağ ve Kartalkaya'da incelemelerde bulunduklarını belirtti.

Gaziantep'in içme suyunun Kartalkaya ve Mizmilli barajlarından temin edildiğini aktaran Sönmezler, buradaki suyun Gaziantep'e çok yüksek maliyetler sonucunda geldiğini bildirdi.

Süreklilik için yeni arayışlar yaptıklarını ifade eden Sönmezler, şunları kaydetti:

"Düzbağ'daki Göksun Nehri üzerine kurulacak olan baraj çok cazibeli olacak. Düzbağ içme suyu Gaziantep'e kendi cazibesiyle gelecek. Maliyeti çok düşük olacak. Bu projemiz 110 kilometrelik bir hat uzantısında olacak. Bu projenin hem ekonomik boyutu hem de daha çok su boyutu var. Uzun vadeli bir proje olacak."

Kartalkaya Barajı'nı besleyen Çağlayancerit tarafındaki suyu da incelediklerini aktaran Sönmezler, Gaziantep'in geleceği için ümitli olduklarını vurguladı.

Gaziantep'in su sıkıntısı yaşamayacağına dikkati çeken Sönmezler, "Mizmilli'deki pompalarımız 24 saat aralıksız çalışıyor, ilave olarak bir pompa daha ekledik. Kartalkaya ve Mizmilli barajlarına göre daha ekonomik ve daha fazla su kaynağına sahip olduğu için Düzbağ projemize önem veriyoruz. Düzbağ projesi hayata geçtiğinde su abone ücretleri düşecektir" değerlendirmesinde bulundu. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaski Genel Müdürü Sönmezler Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement