Gazeteci Mansur'un Berlin'de Tutuklanması - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Mansur'un Berlin'de Tutuklanması

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Alman devletini, Berlin'de tutuklanan El-Cezire Televizyonu sunucusu Ahmed Mansur'u, serbest bırakmaya çağırdıklarını bildirdi.

22.06.2015 16:12

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Alman devletini, Berlin'de tutuklanan El-Cezire Televizyonu sunucusu Ahmed Mansur'u, serbest bırakmaya çağırdıklarını bildirdi.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, gazeteci Mansur'un, Mısır mahkemesinin hapis cezası gerekçe gösterilerek Berlin'de tutuklandığını anımsatarak, Alman devletinin bu tutumuyla insan haklarını açıkça çiğnediğini, hukuksuzluğa alet olduğunu ifade etti.

Mısır'ın sadece İslami hareket yanlıları için değil, darbeci dayatmaya doğrudan itiraz eden ya da muhalefet potansiyeli taşıyan her kesim için açık hava hapishanesi haline geldiğini öne süren Kaya, darbecilerden hesap sorması gerekenlerin bu zulme suç ortaklığı yaptığını savundu.

Mali menfaatler için Batı'nın her türlü ilkeyi harcamaya hazır olduğunu ifade eden Kaya, şöyle devam etti:

"El-Cezire çalışanı Mısırlı gazeteci Ahmed Mansur'un Almanya'da maruz kaldığı muamele hiçbir gerekçeyle savunulamayacak, tartışılamayacak boyutta bir hukuksuzluk, açık bir zulümdür. Bilinmelidir ki zalim, vahşi Sisi cuntasına selam göndermekten başka bir şekilde izah edilmesi mümkün görünmeyen bu olayın üzerine, Alman Siemens firması ile Mısır devleti arasında kısa bir süre önce imzalanmış ve büyük meblağlara ulaşan ticari anlaşmanın gölgesi düşmüştür. Alman devletini Mısır'daki darbe gerçeğine net biçimde tavır almaya, sistematik insan hakları ihlalleri olgusuyla yüzleşmeye davet ediyor, her gazeteci için onur sayılması gereken bir görevi yerine getirmekten, darbecileri ifşa etmekten başka bir suçu olmayan Ahmed Mansur'u acilen serbest bırakmaya çağırıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazeteci Mansur'un Berlin'de Tutuklanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement