Gazetecilerden Bakan Avcı'ya Basın Kartı Beklemesi Süresi Şikayeti - Son Dakika
Güncel

Gazetecilerden Bakan Avcı'ya Basın Kartı Beklemesi Süresi Şikayeti

Gazetecilerden Bakan Avcı\'ya Basın Kartı Beklemesi Süresi Şikayeti

Eskişehir Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, basın kartlarında uzun bekleme süresi için yapılan şikayetler üzerine “Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü ile görüşerek, arkadaşlarımızın mağduriyetini gidermek için elimden geleni yapacağım” dedi.

28.10.2015 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, basın kartlarında uzun bekleme süresi için yapılan şikayetler üzerine "Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü ile görüşerek, arkadaşlarımızın mağduriyetini gidermek için elimden geleni yapacağım" dedi.

Bakan Avcı'yı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri ve gazeteciler karşılaştı. Başkan Karaca, yaşadıkları sorunları Bakan Avcı'ya iletti. Karacan, ziyarette basın çalışanlarının yaklaşık 1,5 yıldır sarı basın kartı almak için beklediklerini hatırlatması üzerine Bakan Avcı, basın kartı konusuyla ilgili çalışanların endişelerini bildiğini söyledi.

Daha sonra konuşan ve demokrasinin yerelden başlayacağını belirten Avcı, "Demokrasinin olmazsa olmaz bileşenlerinde biri beklide birincisi de basındır. Dolayısı ile basın da medya da basın özgürlüğü de yerelden başlıyor. Bunu daha önceden başka vesilelerle de öğrenmiştim. Bu konuyla ilgili çok küçük bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Basın kartı, geçmişte meslek dışı, basın dışı unsurlar tarafından zaman zaman çok istismar edilen hatta bir geçim kapısına döndürülen bir hal almıştı. O yüzden buna bir çeki düzen vermek üzere tedbirler alındı, ama belki bu tedbirler bazı arkadaşlarımızın mağduriyetine yol açacak kadar abartılmış da olabilir. Özellikle son zamanlarda bazı yörelerde gazeteci kimliği üzerinden farklı işlere kalkışanların çoğalması üzerine Basın Yayın Genel Müdürlüğü bu konularda daha titiz bir ön araştırmaya duyduğunu biliyorum. Ama bu Eskişehir için bu kadar uzun süreli beklemelerini mazur göstermiyor. Ben de İnşallah Basın Yayın Genel Müdürlüğü ile görüşür, arkadaşlarımızın mağduriyetini biran önce sonlandırmak için elimden geleni yaparım" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazetecilerden Bakan Avcı'ya Basın Kartı Beklemesi Süresi Şikayeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement