Gazi Baba" Her Akşam "Demokrasi Nöbeti"Nde - Son Dakika
Güncel

Gazi Baba" Her Akşam "Demokrasi Nöbeti"Nde

Edirne'de "Gazi Baba" lakabıyla tanınan 70 yaşındaki Naim Oruçoğlu, eşiyle Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

27.07.2016 11:02

CİHAN DEMİRCİ - Edirne'de "Gazi Baba" lakabıyla tanınan 70 yaşındaki Naim Oruçoğlu, eşiyle Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Ankara'da 1969'da askerlik yaptığı sırada sol bacağını kaybeden Oruçoğlu, koltuk değnekleriyle yürüyebiliyor. Oruçoğlu, iki kişilik ATV motoruyla her akşam eşini yanına alarak demokrasi meydanının yolunu tutuyor.

Oruçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz akşamı tankların önünde durmak için eşiyle sokağa çıktığını söyledi.

Memleketi savunmak için askerlik görevini yaptığı sırada sol bacağını kaybettiğini anlatan Oruçoğlu, "Bugün desinler yine o tankın önünde dururum. Türkiye için bir bacağımı verdim, diğerini de vermeye hazırım. Sayın Cumhurbaşkanımız 'Sokağa çıkın' dedi o akşam canımı da vermeye hazırdım. O gece saat 02.00'ye kadar bütün kenti gezdim." diye konuştu.

Dönemin Başbakanı Adnan Menderes'in darbeciler tarafından asıldığı günü dün gibi hatırladığını ifade eden Oruçoğlu, şunları anlattı:

"11 yaşında çocuktum o zamanlar. Menderes asıldığında üç gün boyunca ağladım. O zor dönemleri bütün halk yaşadı. Ekmeği vesikayla alıyorduk. 1980 ihtilalini, sokağa çıkma yasağını yaşadık. Biz sadece insan gibi yaşamak istiyoruz. Askeri darbe olduğu zamanlarda yağ, ekmek, çay, tüp ve benzin için kuyruğa giriyorduk. Halk bu dönemlerden geçerek bugünlerine geldi. Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde ben gazi olduğumu ve haklarımı anladım, hissettim. Bugüne kadar gaziler olarak hep haklarımız yenilmişti. AK Parti geldiğinden bu yana gazi kartımla bütün ihtiyaçlarımı karşılıyorum. Sağlık ocağına, hastanelerde kimlik kartımla sıra beklemeden ihtiyacımızı gideriyoruz. Allah bizim başımızdan Cumhurbaşkanımızı eksik etmesin."

"Ağzı dualı bir Cumhurbaşkanı"

Oruçoğlu'nun eşi Fatma Oruçoğlu ise demokrasi nöbetlerine, iki kızı ve torunlarıyla katıldıklarını söyledi.

Darbe dönemlerinin zorluklarını halkın geçmişte yaşadığını dile getiren Oruçoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiyemiz, vatanımız ve milletimiz için burada her gece nöbetteyiz. Allah'a şükürler olsun ağzı dualı bir Cumhurbaşkanımız var. Onu kimse deviremez, yıkamaz. Bugün tanklar çıksın biz Cumhurbaşkanımız için canımızı vermeye hazırız.

Biz darbe zamanlarında ne zorluklar yaşadık. O zamanlar çay, tüp, yağ ve şeker kuyruğuna giriyorduk. 09.00'dan 22.00'ye kadar sırada bekliyorduk. Sıra tam bana geliyordu tüp bitiyordu. Bu darbeleri hep birlikte yaşadık. Darbe dönemine geri dönmek istemiyorum. Ülkemizin, çocuklarımızın geleceği için o dönemleri istemiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazi Baba' Her Akşam 'Demokrasi Nöbeti'Nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement