Gazi Mustafa Kemal Atatürk Keçiören'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Keçiören'de Anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Keçiören\'de Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yılında Keçiören’de düzenlenen programla anıldı.

11.11.2015 10:47

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yılında Keçiören'de düzenlenen programla anıldı.

Keçiören İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü anma töreninde Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanı sıra, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil de hazır bulundu. Saat 09.05'te yapılan saygı duruşu ile başlayan program, İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. "77 yıl önce kaybettiğimiz cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz" diyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılışından itibaren birçok cephede savaşan Atatürk'ün bu ülkeyi bizlere emanet ettiğini belirterek, "Sevgili gençler hedefimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere gösterdiği muasır medeniyete ulaşmaktır" dedi.

Bugün dünyanın en gelişmiş 17. ülkesi olduğumuzu hatırlatan Ak, "Daha ileriye doğru hedeflerimiz var. Çok çalışacağız ve cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 yılında en gelişmiş ülke sıralamasında ilk 10'a gireceğiz. Siz gençler de cumhuriyetimizin 200. yılında ilk 5'de olmalısınız. O zaman bize ülkemizi emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, şehitlerimize, atalarımıza olan borcumuzu ödemiş oluruz. Bugün 10 Kasım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve isimli isimsiz bize bu ülkeyi kazandıran tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum" diye konuştu.

"GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü İYİ ANLAMALISINIZ"

Osmanlı İmparatorluğu'nun 1. Dünya Savaşı'ndan yenik çıkmasından sonra yurdun her tarafının düşmanlarca işgal edildiğini söyleyen Kaymakam Dirim ise, "Ülkemiz ve insanımız için ağır bir durumdu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yenilmiş ve yokluk içerisinde bulunan bir ulusun mücadelesi sonunda hür ve bağımsız yaşadığımız vatan topraklarımız bizlere armağan edildi. Gençliğimiz geleceğimizin teminatıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü iyi anlamalısınız ve çok iyi bir donanımla geleceğe hazırlanmalısınız. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum" dedi.

Osmanlı İmparatorluğu'nun talihsiz bir şekilde yıkılmasından sonra Anadolu'yu düşman işgalinden kurtarmak için milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı başlattığın kaydeden Mustafa Kılıçgil de, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milletimiz uzun bir mücadeleden sonra bağımsızlığımızı kazanarak Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu. Bize ülkemizi emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ekibi çok çalıştılar. Biz de Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine çıkmak için çalışmalıyız sevgili gençler" dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler Atatürk konulu şiirler okuyup, dünya basınında Atatürk için çıkan yazılardan alıntılar yaptı. Sahnelenen Mustafa Kemal Oratoryosu da izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Program okul öğretmenlerinin seslendirdiği Atatürk'ün sevdiği şarkılar konseri ile sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazi Mustafa Kemal Atatürk Keçiören'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement