Gaziantep Havyanat Bahçesi'nin Yırtıcı Kuşları - Son Dakika
Kültür Sanat

Gaziantep Havyanat Bahçesi'nin Yırtıcı Kuşları

Gaziantep Havyanat Bahçesi\'nin Yırtıcı Kuşları

Hayvanat bahçesi, doğandan şahine, kartaldan akbabaya birçok yırtıcı kuş türü barınıyor Hayvanat bahçesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Özsöyler: "Doğal ortam nedeniyle hayvanat bahçemiz hem Türkiye hem de Avrupa'da doğurganlık açısından önemli konumda bulunuyor"

13.04.2014 10:23

Gaziantep Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi'nde oluşturulan doğal ortamda doğandan şahine, kartaldan akbabaya birçok yırtıcı kuş türü barınıyor.

Alan genişliği ve tür sayısı bakımından Türkiye'de ilk sırada, Avrupa'da ikinci, dünyada dördüncü konumda bulunan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde 300'e yakın tür ve 7 binin üzerinde hayvan bulunuyor.

Kurulduğu 2001'den beri ziyaretçi sayısı her geçen gün artan hayvanat bahçesinde kartal, şahin, doğan, atmaca, akbaba gibi yırtıcı kuşlar, tel örgülerle çevrili geniş kafeste barınıyor. Yırtıcı kuşlar bölümünde boz doğan, tavşancıl atmaca kartalı, küçük kartal, arı şahini, bozkır kartalı, kızıl akbaba, Mısır akbabası, kara akbaba, puhu, akkuyruklu deniz kartalı, şah kartalı, büyük orman kartalı, yılan kartalı, kaya kartalı, kızıl şahin, küçük orman kartalı, delice doğan ve paçalı şahin de görmek mümkün.

Hayvanat Bahçesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Celal Özsöyler, AA muhabirine, doğal ortam sağlandığı için yırtıcı kuşlarda doğurganlık oranının artığına işaret ederek, "Doğal ortam nedeniyle hayvanat bahçemiz hem Türkiye hem de Avrupa'da doğurganlık açısından önemli konumda bulunuyor" dedi.

Kurtarma ve rehabilitasyon merkezi olarak da hizmet verdiklerini belirten Özsöyler, "Gerek avcıların yaraladığı gerekse kaza neticesinde yaralanan kuşları burada tedavi ediyoruz. Yaşayabilecekleri doğaya salıyoruz, diğerlerinin bakımını barınakta sürdürüyoruz" diye konuştu.

Özsöyler, yırtıcı kuş meraklılarına hayvanat bahçesini ziyaret etmelerini önerdi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Gaziantep Havyanat Bahçesi'nin Yırtıcı Kuşları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement