Gaziantep'in İngiltere Pazarındaki 2023 Hedefi 1 Milyar Dolar - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'in İngiltere Pazarındaki 2023 Hedefi 1 Milyar Dolar

Gaziantep\'in İngiltere Pazarındaki 2023 Hedefi 1 Milyar Dolar

GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz İngiltere için belirlenen 2023 hedefinin 1 milyar dolar olduğunu belirtti.

04.05.2016 12:55

GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz İngiltere için belirlenen 2023 hedefinin 1 milyar dolar olduğunu belirtti.

TİMAKADEMİ Hedef Pazar Buluşmaları, İngiltere Pazarı toplantısı tamamlandı. GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz İngiltere pazarının zor bir Pazar olduğunu ancak Gazianteplilerin zoru her zaman başarıyla aştıklarını, ortaya konan hedefler için İngiltere pazarını önemsediklerini ve 2023 hedefleri arasında İngiltere'ye 1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.

2023 hedefleri doğrultusunda Gaziantep ile İngiltere'nin TİM tarafından eşleştirilmesiyle ilgili gerçekleştirilen TİMAKADEMİ Hedef Pazar Buluşmaları: İngiltere Pazarı toplantısında Gaziantep'in ihracatta önemli bir oyuncu olduğunu ifade eden TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, " Gaziantep bizim açımızdan çok önemli bir oyuncudur. İngiltere pazarında etkili olacağına inandığımız Gaziantepli sanayici ve iş adamlarının ortaya konulan hedefleri başaracağına inanıyorum" dedi.

GAZİANTEPLİLER ZORU BAŞARMAYI SEVER İNGİLTERE ZORLU AMA AŞILACAK BİR PAZAR

Gaziantep'in, yıllık ithalatı 600 milyar dolarlık zor bir Pazar olan İngiltere'yi hedef ülke olarak seçtiğini ve Gaziantep'in İngiltere pazarında büyümesi gerektiğine inandığını ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz İngiltere için belirlenen 2023 hedefinin 1 milyar dolar olduğunu sözlerine ekledi. Gaziantep'in ihracatta önemli bir noktaya geldiğinin de altını çizen Çıkmaz ortaya konulan 1 milyar dolar hedefinin gerçekleştirilebilmesi için gerekli her türlü çalışmanın yapılacağını, sektörel gezilere ağırlıklar verileceğini, İngiltere'ye yönelik heyet ve etkinliklerin arttırılacağını sözlerine ekledi. Başkan Çıkmaz yaptığı değerlendirmede "Güneydoğu Anadolu ihracatçılar Birlikleri Türkiye'mizin en önemli birliklerimizden bir tanesi. Türkiye genellikle ihracatta eksilerde devam ederken bölgemizdeki bütün olaylara rağmen, komşularımızdaki bütün olumsuzluklara rağmen ihracatımızı yüzde 2,6 arttırdık. Bunda emeği geçen bütün sanayici kardeşlerime yönetici kardeşlerime teşekkür ediyorum. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinin hedef pazarında zor bir pazar olarak İngiltere'ye odaklanıyoruz. Birlik olarak 2016'da ve 2017'de İngiltere pazarıyla büyümeyi, İngiltere pazarından hedeflediğimiz ihracatı yapmayı planlıyoruz. Bu kapsamda TİM'in yürüttüğü çalışmalarda bizler de en zor Pazar olarak İngiltere'yi seçtik" şeklinde konuştu.

BANKALAR SANAYİCİ VE İHRACATÇININ DESTEKÇİSİ OLMAK ZORUNDA

Son dönemlerde yaşanan olumsuzluklara da dikkat çeken GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz bankaların sanayici ve ihracatçılara yönelik tutumlarını değiştirmesi gerektiğini vurgulayarak "Son zamanlarda Gaziantep'te meydana gelen, Gaziantep'teki bazı firmalardan, bazı bankalardan kaynaklanan olumsuz görüşlerin bir an önce devlet bankalarının eliyle giderilmesinde büyük fayda var çünkü yabancı bankalar en ufak tereddütlerinde bölgeden çıkmaya gayret ediyorlar. Teminatlarını arttırıyorlar, teminatlarından vazgeçiyorlar. Bundan da başta Halk Bankamız, Ziraat Bankamız, Vakıflar Bankamızın bu tarz olumsuzlukların giderilmesinde öncü olmasında büyük fayda var diye düşünüyorum" diye konuştu.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Hizmet Binasında düzenlenen toplantıya TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yanı sıra Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Enver Kannur, Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin, Arçelik Genel Müdür Yardımcısı Ragıp Balcıoğlu, Londra Eski Ticaret Baş Müşaviri Yavuz Mollasalihoğlu, TİM Genel sekreteri Dr. H. Bader Arslan, Vodafone Türkiye Kurumsal İş Birimi İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Erdal Erdem, UPS Pazarlama Müdürü Caner Tek, Coface Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO Emre Özer, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan, Tekstil ve Hammadeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sami Konukoğlu, Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, GSO Başkanı Adil Konukoğlu, GTO Başkanı Eyüp Bartık ile çok sayıda ihracatçı, sanayici ve iş adamı katıldı.

Toplantının sonunda çalışmalara destek veren kurum ve kuruluşlar ile TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye günün anısına birer plaket verildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep'in İngiltere Pazarındaki 2023 Hedefi 1 Milyar Dolar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement