Gaziantep Itfaiyesine Araç Takviyesi - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Itfaiyesine Araç Takviyesi

Gaziantep Itfaiyesine Araç Takviyesi

Gaziantep itfaiyesine araç takviyesiGAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İtfaiyesi Daire Başkanlığı bünyesine alınan araçları tanıttı.

25.10.2016 19:54

Gaziantep itfaiyesine araç takviyesi

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İtfaiyesi Daire Başkanlığı bünyesine alınan araçları tanıttı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve İtfaiye Daire Başkanı Cafer yılmaz, itfaiye teşkilatına yeni alınan araçların tanıtımı için düzenlenen törene katıldı. İtfaiye Daire Başkanlığı'nda düzenlenen törende konuşan Fatma Şahin, en iyi araçlarla hizmet vermeyi amaçladıklarını belirterek, "Siz dünyanın en iyi makinesini veya aracını alın. Eğer onu iyi kullanan birisi olmayınca bir işe yaramaz. Kendinize ve yaptığınız işe güvenin. Ekip arkadaşlarınız güvenin. Teknolojiyi iyi kullanın. Teknoloji ve bilginin yanında mali kaynakları iyi kullanıp en iyi sonuca varmamız lazım. Yaşadığımız olaylara baktığımız zaman kentleşme ve şehirleşmede artık modern araçların olması kaçınılmaz oldu. Bizim 'En yüksek merdivenli aracı alalım da en iyi biz olalım' diye bir derdimiz yok. Bizim derdimiz en iyi araçlarla halkımıza en iyi hizmet vermek, bunun hesaplarını yapıyoruz."

İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz ise, araç parkına yeni katılan 64 metre yükseklikteki merdivene sahip aracın Türkiye'de ilk defa Gaziantep itfaiyesinde olduğunu söyledi. Araç parkını güçlendirmek için 15 milyon liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Yılmaz şunları söyledi:

"Arama kurtarma faaliyetlerinde üç aks üzerinde en yükseğe ulaşabilen merdivenli araca Türkiye'de ilk defa Gaziantep itfaiyesi sahip oldu. Bu araçların bir özelliği de özellikle biz bunlara yüksek kapasiteli pompalar ekleyerek yangınlara müdahale etmeyi de hedefledik. yaklaşık 100 metre yüksekliğindeki yangınlara da müdahale etme gücü elde ettik. Yine bu makinelerin bir özelliği de eksi 18 dereceye kadar inip oradan arama kurtarma faaliyeti icra etmesi. Böyle fonksiyonu olan araçlar şu anda Türkiye'de ilk ve bizim şehrimize kazandırmış durumdayız. Yine biz yüksekte 180 kilo kurtarma yapabiliyorduk, bu araçlarla bu rakamı 450 kiloya kadar çıkarabildik. Bu araçlarımızın bir özelliği 10 dakikada 12 kişiyi kurtarabiliyoruz ve hafızalı sistem olduğu için bir yaptı hareketi başka komut almadan tekrar edebiliyor olması." Konuşmaların itfaiye filosuna alınan araçlarının tanıtımı yapıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Itfaiyesine Araç Takviyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement