Gaziantep, Kültür ve Sanat Zenginlikleri İle İstanbul'a Taşındı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep, Kültür ve Sanat Zenginlikleri İle İstanbul'a Taşındı

Maltepe sahilinde kurulan 105.000 M2 lik dev etkinlik alanında gerçekleşen "Gaziantep Tanıtım Günleri" ne halkın yoğun ilgisi ve ziyaretçi akını devam ediyor.

11.09.2015 12:14

Gaziantep Dernekleri Federasyonu tarafından, Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyük Şehir Belediyesi'nin katkılarıyla, Maltepe sahilinde gerçekleştirilen tanıtım günleri 13 Eylül'e kadar devam edecek.

Festivalde En Büyük İlgi Organik Ürünlere…

"Gaziantep Tanıtım Günleri" kapsamında kurulan yüzlerce stant arasında halk en büyük ilgiyi Yöresel organik ürünlere gösterdi. Peynirden baharata, biberden baklavaya tüm organik gıda ürünleri halk tarafından ilgi odağı oldu.

Son günlerde yaşanan şehit olayları sebebi ile etkinlik kapsamındaki konser ve eğlenceleri iptal ettiklerini söyleyen Dernekler Federasyonu Bşk. Mehmet Güçtekin; Gaziantep'in sanayi ve kültür bakımından zenginliklerinin Türkiye ve uluslararasında tanıtımı için çalıştıklarını ve bu alanda son dönemlerde yapılan etkinlik ve organizasyonlar ile bu tanıtımı daha ileriye taşıyacaklarını da sözlerine ekledi.

Şehrin zengin ve lezzetli mutfağı, yöresel yemek ve tatlılarının yanı sıra Gaziantep'e özel bakırcılar ve halı dokuma stantları da büyük beğeni topladı.

Bu stantlar arasında Türk bayrağı motifli duvar halısı ise festival boyunca en çok satılan ürünler arasında yer aldı.

Amacı, Gaziantep şehrini her yönüyle tanıtmak olan Gaziantep Tanıtım Günleri 13 Eylül'e kadar saat 10:00-22:30 arasında Maltepe sahilinde tüm ziyaretçilere açık olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gaziantep, Kültür ve Sanat Zenginlikleri İle İstanbul'a Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement