Gaziantep Liderlik Zirvesi" - Son Dakika
Ekonomi

Gaziantep Liderlik Zirvesi"

TİM Başkanı Büyükekşi: "Türkiye'nin mevcut yapısıyla 500 milyarlık ihracat hedefini yakalaması zor. O yüzden bizim inovasyon, Ar Ge, markalaşma ve tasarım alanına ağırlık vermemiz gerekiyor"

27.10.2014 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Türkiye'nin mevcut yapısıyla 500 milyarlık ihracat hedefini yakalaması zor. O yüzden bizim inovasyon, Ar-Ge, markalaşma ve tasarım alanına ağırlık vermemiz gerekiyor" dedi.

Büyükekşi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde (HKÜ) düzenlenen "Gaziantep Liderlik Zirvesi"nde, Gaziantep'in bölgesinde parlayan yıldız olduğunu söyledi.

Türkiye'nin son 10 yılda ihracatını 3 katına çıkardığını belirten Büyükekşi, Gaziantep'in bu anlamda büyük bir başarıya imza atıp, ihracatını 10 katına çıkararak geçen yıl itibariyle 6 milyar dolara ulaştığını ifade etti.

Geçen yıl 152 milyar dolarlık ihracat yapan Türkiye'nin şu an itibariyle 160 milyar dolar seviyesini yakaladığını vurgulayan Büyükekşi, şöyle konuştu:

"2023 yılındaki 500 milyar dolar ihracat hedefine doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Türkiye, bu büyük hedefe kilitlenirken, Gaziantep 6 milyar dolar olan ihracatını 30 milyar dolara çıkarmaya çalışıyor. Büyük hedeflerimiz var ama Türkiye'nin mevcut yapısıyla 500 milyarlık ihracat hedefini yakalaması zor. O yüzden bizim inovasyon, Ar-Ge, markalaşma ve tasarım alanına ağırlık vermemiz gerekiyor. Bizim bu ihtiyacımızı karşılamadaki en büyük gücümüz de siz gençlersiniz. Sizler bizim umut kaynağımızsınız."

Gençlerden hayaller kurup, büyük hedefler için ilerlemelerini isteyen Büyükekşi, "Teknoloji o kadar gelişti ki artık hangi ilde olduğunuz veya hangi üniversitede okuduğunuzun bir önemi kalmadı. Siz kendinizi yetiştirmek istedikten sonra teknoloji gerekli imkanları sunuyor. Geleceğin teknolojilerini takip edin, cesur olun ve farklı düşünün. Sizi dünya gündemine taşıyacak olan şey, farklı düşünceleriniz olacak" diye konuştu.

"Yaptığınız işe sevginizi ve muhabbetinizi katın"

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de gençlere, "hayatta iz bırakacakları işler peşinde koşmalarını" önerdi.

Gençlere, "sevmediğiniz işleri yapmayın, sevmiyorsanız o işten uzaklaşın" tavsiyesinde bulunan Şahin, şöyle devam etti:

"Yaptığınız işe sevginizi ve muhabbetinizi katın. Bu size başarıyı getirir. Bıkmadan, usanmadan çalışın. Şunu da unutmayın, her şeyi değiştirmeye gücünüz yetmeyebilir. Bunu kabullenin ve değiştiremediğiniz kurallardan karlı çıkmaya çalışın. Benim hayatta gördüğüm ve başarılı olduğum tüm konuların arkasında ailem vardı. O yüzden aile olmaktan ve onlarla fikir alışverişi yapmaktan çekinmeyin. Türkiye çok iyi günlere ulaşacak. Yarınlarda hepimiz daha mutlu, refah ve huzurlu günlere kavuşacağız."

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu ise liderliğin doğuştan geldiğini, Gaziantep ve civar illerde doğup yetişen insanların da bu yeteneğe sahip olduğunu söyledi.

Gençlere kendilerini geliştirmelerini öneren Konukoğlu, "Hayallerinizin ve hedeflerinizin peşinden koşmaktan korkmayın. Hatta hiç bir şeyden korkmayın ama hırsınızın da aklınızın önüne geçmesini izinv ermeyin. Hırsınızı yendiğiniz zaman kibirden, kendini beğenmişlikten ve hata yapmaktan kendinizi korumuş olursunuz" dedi.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz da inovasyonun lüks değil, ihtiyaç olduğunu belirterek, rekabet etmek isteyenlerin inovasyondan vazgeçmemesi gerektiğini kaydetti.

Organizasyonu düzenleyen YGA'nın kurucusu Sinan Yaman da liderlik üzerine konuşma yaptı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gaziantep Liderlik Zirvesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement