Gaziantep'te 10 Bin Fidan Toprakla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te 10 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Gaziantep\'te 10 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen 'Bi Dünya Yeşil Projesi'yle 10 bin fidan toprakla buluştu.

26.11.2013 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitkamil Belediyesi tarafından düzenlenen 'Bi Dünya Yeşil Projesi'yle 10 bin fidan toprakla buluştu. Başkan Rıdvan Fadıloğlu, "Bizden sonraki nesle daha güzel bir yaşama ortamı sağlamak için bugün bu fidanları dikiyoruz" dedi.

Günbulur mevkiinde düzenlenen fidan dikme törenine; Gaziantep Vali Yardımcısı Beyazıt Bestami Alkan, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Hasan Coşkun, İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Feyzullah Kılıç, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program halk oyunları gösterileriyle devam ederken, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, vatandaşlar ve öğrencilerle birlikte halay çekti.

Programın açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, tüm katılımcılara geldikleri için teşekkür ederek, "Geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza nasıl destek veriyorsak, gelecek nesillerin bizden sonraki dönemde daha rahat yaşayabilecekleri bir çevre bırakmak adına mevcut çevreyi korurken, bunun yanına aynı zamanda ağaçlandırma çalışmalarında neler yapabiliriz diye arkadaşlarımız ile bunun tartışmasını yaptığımızda, her yıl Mart, Ekim ve Kasım aylarında ağaçlama çalışması hususunda bir kampanya başlatmıştık. Hemen yan tarafımızda görmüş olduğunuz bu fidanlar, geçtiğimiz yıl toprakla buluştu. Yine kurumlar arası işbirliği çerçevesinde Sağlık Müdürlüğümüzün talibe doğrultusunda bu bölgede Gard Ormanı adı altında bir orman düzenlemesi başlatmıştık. Bu görmüş olduğunuz fidanların Allah'a şükür neredeyse yüzde 100 tutmuş durumda. Şuana kadar yapmış olduğumuz ağaçlandırma çalışmalarında iki yıl boyunca bu ağaçların can suyunu vererek, doğal ortama adaptasyonunu sağlamaya gayret gösteriyoruz. Bundan sonraki süreçte artık doğal ortamda ağaçlar kendi köklerini saldıktan sonra Allah'a şükür gelişiyorlar. Gaziantep yeşil noktasında çok yoksul illerden bir tanesi. Şu anda Gaziantep'te bulunan ormanların tamamı daha sonradan dikilen ormanlardan meydana gelmektedir. Burç ormanları da Gazikent'in arkasında bulunan ormanlarda bizim şu anda kullandığımız Dülük Tabiat Ormanı da hep sonradan ekilen ormanlardır"şeklinde konuştu.

Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu, "Bizden önceki nesiller bugün bizim için bunları yapmışsa, bizlerin de sorumluluğu çerçevesinde bizden sonraki nesillere bu kaynakları aktarmamız gerekiyor" diyerek, "Şu ana kadar yapılan 7 etapta olduğu gibi bugün 8. etabında da arkadaşlarımız, bunların çukurlarının kazılması, fidelerin temini, sulanması ve bundan sonraki süreçte iki yıllık bakımlarını bu arkadaşlarımız gerçekleştiriyor. Şehitkamil Belediyesi olarak şuana kadar yapılan hizmetlerde hakikaten elle tutulur, gözle görülür, bir şey varsa buda ekibimizin sayesinde oluyor. Ben bu konuda fedakarlık gösteren en alt kademesinden en üst kademesine kadar ekip arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum. Bizler bizden sonraki nesile daha güzel bir yaşama ortamı sağlamak için bugün bu fidanları dikiyoruz. Bu orman dikiminin de hayırlara vesile olmasını, bizden sonraki nesillerin daha yaşanabilir bir Türkiye'de yaşamasını sağlamak adına buraya gelerek emek gösteren tüm misafirlerimize de teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Gaziantep Vali yardımcısı Beyazıt Bestami Alkan ise, Şehitkamil Belediyesi'nin hayata geçirdiği 'Bi Dünya Yeşil Projesi'ni olumlu bulduğunu belirterek, "Şehitkamil Belediyemizin şu ana kadar yapmış olduğu bütün güzel işleri hep görüyoruz ve okuyoruz. Ağaç dikmek, fidan dikmek de bu güzel hizmetlerin en başında yer alıyor. Çünkü Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (SAV) bile bir hadisinde, 'Kıyamet gününde bile elinizde bulunan fidanı dikin" diye buyuruyor. Ben başta Sayın Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere tüm Şehitkamil Belediyesi personeline teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum. Bu 8. Etap ormanı. Bunun daha da ilerisine gitmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından; Gaziantep Vali Yardımcısı Beyazıt Bestami Alkan, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve protokol üyeleri kendi fidanlarını dikti. Fidanı toprakla buluşturan protokol üyeleri, can suyu verdikten sonra fotoğrafı çektirdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te 10 Bin Fidan Toprakla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement