Gaziantep'te Geleneksel Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Geleneksel Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi

Gaziantep\'te Geleneksel Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi

Gaziantep'te, Valilik ile Şahinbey Belediyesi ve Türk Kızılayı işbirliğiyle kan bağışı etkinliklerinin 7'ncisi düzenlendi.

26.04.2016 13:59

Gaziantep'te, Valilik ile Şahinbey Belediyesi ve Türk Kızılayı işbirliğiyle kan bağışı etkinliklerinin 7'ncisi düzenlendi.

Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen geleneksel toplu kan bağışı seferberliği etkinliğine; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Kızılay Bölge Koordinatörü Armağan Aksoy ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Ali Yerlikaya, kan vermenin büyük insani görev olduğunu söyledi. Gazianteplileri kan bağışı konusundaki duyarlılıklarından dolayı kutlayan Yerlikaya, "Kan vermek bizler için çok büyük bir insani görev. İnsanı sağlık, sıhhat ve afiyet içinde yaşatmamız için sadece insanda bulunan bir değer. Sadece 41 ünite kanla başlayan bu hizmet öyle iyi niyetli yapıldı ki geleneksel hale geldi. Bugüne kadar 6 bin 563 kan toplanmış. Böyle büyük 2 milyonluk bir kent kendi kan ihtiyacının fazlasını kendisi karşılıyor" dedi.

Kan bağışlamanın bir ibadet olarak da değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise kan vermenin aynı zamanda sünnet olduğunu ifade ederek, "Kendi sağlımız açısından kan vermek son derece önemli. Özellikle bahar aylarında kan bağışı yapmak bir sünnet. Kan bağışlayarak hem ibadet yapmış olacağız hem kendi sağlığımızı korumuş olacağız. Hem de tanımadığımız insanlara fayda sağlamış olacağız" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ve Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ilk bağışı yaparak kan bağışı seferberliği etkinliğini başlattı.

- Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Geleneksel Kan Bağışı Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement