Gaziantep'te Kadına Yönelik Şiddet Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Kadına Yönelik Şiddet Çalıştayı

Gaziantep\'te Kadına Yönelik Şiddet Çalıştayı

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı tarafından 'Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi Koordinasyon ve Farkındalık Yaratma Çalıştayı' düzenlendi.

29.04.2015 17:30

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı tarafından 'Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi Koordinasyon ve Farkındalık Yaratma Çalıştayı' düzenlendi.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve bir otelde düzenlenen çalıştaya Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan, kaymakamlar, kurum temsilcileri ile jandarma ve polis memurları katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan ve kadınların hayatın her alanında olması gerektiğini vurgulayan İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan, "Kadına yönelik şiddet çok boyutlu olduğundan bu çerçevede yürütülecek çalışmalarda adalet, kolluk, sağlık, sosyal hizmetler gibi birçok tarafın sürecin içerisinde yer alması hayati önem arz etmektedir. Toplumda konuya ilişkin bilgi ve farkındalık düzeyinin artırılması kurumlar arası işbirliği ve hizmet kapasitesinin yükseltilmesi gerekmektedir. Jandarma kadına yönelik şiddetin karşısındadır ve şiddetin her türlüsüyle mücadele hepimizin ortak görevidir" dedi.

Demokrasinin kadınsız olamayacağını ve kadına karşı ayrımcılığın ırkçılıktan beter olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Şahin ise şöyle konuştu:

"Artık kadın, erkek herkesin temel insan hakkını, her türlü özgürlüğünün sağlandığı bir dünya, bir Türkiye hedefinde bu yolculuğa devam ediyoruz. Bu bakış açısıyla tek kanatlı kuş uçamaz dediğimiz 2023 hedefine dünyanın 10'uncu büyük olma hedefine de kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, engellisiyle, engelsiziyle hep birlikte 76 milyonun kardeşliğiyle, onların potansiyelini kullanmayla başaracağımıza inanıyorum."

Konuşmaların ardından Jandarma Kurmay Binbaşı Hasan Ali Gider, çalıştay kapsamında yürütülen çalışmaları anlattı, Prof. Dr. Güzin Yamaner de kadına yönelik şiddete ilişkin sunum yaptı. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Kadına Yönelik Şiddet Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement