Gaziantep'te Turizm Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te Turizm Toplantısı

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte bulunan yıldızlı otellerin ve seyahat acentelerin yöneticileriyle turizm toplantısı yaptı.

11.10.2014 14:32

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte bulunan yıldızlı otellerin ve seyahat acentelerin yöneticileriyle turizm toplantısı yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıda, turizm temsilcilerine bir sunum eşliğinde 8 aylık çalışmalarını anlatan Şahin, kentin turizm potansiyelini nasıl daha yukarılara çekilebileceği konusunu ele alacaklarını söyledi.

Karkamış Antik Kenti'nin çok değerli bir turizm havzası olduğunu anlatan Şahin, bu potansiyelin daha iyi kullanılmasını istediklerini ifade etti.

Şahin, Zeugma Mozaik Müzesi ve kazı alanının sürekli gündemde tutması gerektiğini dile getirerek şunları kaydetti:

"Müzeyi sürekli gündemde tutup bir cazibe merkezi olmaya devam ettirmemiz gerekiyor. Bu mozaikler ve burada en gizli hazinemiz dediğimiz Rumkale'nin güzelliğini daha iyi hayata geçirecek çalışmalar yapmamız gerekiyor. Dülük Antik Kenti ile ilgili de Almanlarla yapılan bir çalışma var. Bunu daha nasıl hızlandırabiliriz diye kültür müsteşarımızla konuştuk. Önümüzdeki günlerde onun ziyaretiyle bu konuları yeniden masaya yatırıp kentlerdeki restorasyon işlemlerinin biran önce bitmesi ve hızlanması konusunda kiminle nasıl hızlı yapabiliriz bunun çalışması içerisindeyiz."

Turistler için konaklayacak mekanları artırmaları gerektiğine dikkati çeken Şahin, daha sonra katılımcılardan gelen öneri ve talepleri dinledi.

Şahin, bu önerileri değerlendireceklerini vurguladı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te Turizm Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement