Gaziantep'te Ydg-H Operasyonunda 11 Tutuklama - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Ydg-H Operasyonunda 11 Tutuklama

Gaziantep\'te Ydg-H Operasyonunda 11 Tutuklama

Gaziantep'te, PKK'nın gençlik yapılanması olarak bilinen YDG-H'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheliden 11'i tutuklandı.

18.02.2015 16:27

Gaziantep'te, PKK'nın gençlik yapılanması olarak bilinen YDG-H'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheliden 11'i tutuklandı.

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Gaziantep'te geçen yıl 5 kişinin yaşamını yitirdiği Kobani protestolarında polise ateş açanlar ile diğer yasa dışı gösterilere katılan kişilere yönelik çalışma başlattı. Polisin, uzun süren çalışmasının ardından PKK'nın dağ kadrosuna eleman kazandıran aynı zamanda eylemlerde silah, bomba, molotof, havai fişek ve taşlarla güvenlik güçlerini hedef olan YDG-H üyesi 13 kişinin kimliğine ulaşıldı. Çalışmasını tamamlayan polis, hafta sonu savcılık kararıyla şüphelilere ait olduğu saptanan 19 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskında, geçen yıl Eylül ayından bu yana gerçekleştirilen 13 şiddet eyleminde ateşli silah, el yapımı patlayıcı, molotof kokteyli, havai fişek ve taşla güvenlik güçleri ile vatandaşa ait ev, işyeri ve araçlarına saldırılarda bulunup, yolları trafiğe kapattığı saptanan 13 kişi gözaltına alındı.

POLİSE ATEŞ AÇIP, HAMİLE KADINA DÜŞÜK YAPTIRDILAR

Operasyonda gözaltına alınan ve PKK'ya eleman kazandırmakla da suçlanan şüphelilerin, geçen yıl Ekim ayında IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırısı, Cizre olayları ve okullarda Kürtçe eğitim verilmesi bahanesiyle kentteki eylemlerde güvenlik güçlerine silahla saldırıp, bazı polisleri yaraladıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin bir servis aracı ile 2 marketi yakılması, çeşitli kamu kurumlarına ait araçlara yakıcı maddelerle saldırarak zarar verilmesi, hamile bir kadının içinde bulunduğu aracın yolu kesilerek düşük yapmasına sebep olunması eylemlerini organize ettikleri ve öncülük yaptıkları önü sürüldü.

11 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 13 şüphelinin evlerinde yapılan aramada ise eylemlerde kullanıldığı tahmin edilen tabanca, pompalı av tüfeği, çok sayıda fişek, molotof kokteyli yapımında kullanılan 9 litre benzin, 300 gram eroin, bıçak, örgütsel doküman ile eylemlerde giydikleri kıyafetler ele geçirildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 11 kişi ise; 'Yasadışı PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak, örgüt adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak' suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu.

SOKAK GÖSTERİLERİNE MÜSAADE EDİLMEYECEK

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada ise terör örgütü propagandası ve sokak gösterilerine izin verilmeyeceği belirtilerek, "Demokratik hakların kullanılması, insan haklarının korunması ve kanun hakimiyetinin sağlanması noktasında her türlü açılımları destekleyen Emniyet Müdürlüğümüz, her türlü yasa dışı terör örgütünün propagandasının yapılmasına, bunun sokak gösterilerine dönüştürülmesine asla müsaade etmeyecektir. Bu konuda, toplumsal olaylarla ilgili birimler duyarlı hale getirilmiş ve gerekli her türlü ek önlemler alınmıştır" denildi. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Ydg-H Operasyonunda 11 Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement