Gaziantep'teki Gerginlik - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'teki Gerginlik

Gaziantep\'teki Gerginlik

Suça karıştıkları veya kötü koşullarda barındıkları belirlenen 7 bin 800 Suriyeli'nin kamplara sevk işlemi devam ediyor.

18.08.2014 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'ten çadır kentlere gönderilen Suriyeli sayısı bin 268 kişiye ulaştı.

Kentteki gerginliğin ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile polis ekipleri, muhtarlar aracılığıyla suça karışmış veya kötü koşullarda barınan 600 adresteki 7 bin 800 Suriyeli'yi tespit etti. Bunun üzerine, belirlenen sığınmacılardan evli olanların Şanlıurfa'nın Viranşehir, bekarların ise Mardin'in Nusaybin ilçelerindeki kamplara gönderilmesi kararlaştırıldı.

Bu kapsamda 14 Ağustos'ta başlayan sevk işlemi devam ediyor. Şimdiye kadar bin 268 sığınmacı söz konusu kamplara gönderildi.

Kalan misaflerin ise önümüzdeki günlerde kamplara yerleştirilecek.

- Olay

Hıdır Çalar, 11 Ağustos'ta, Ünaldı Mahallesi Mıhcı Zekariya Sokak'taki evini kiralayan Suriyeli aileden evden çıkmasını istemiş, talebine olumsuz yanıt alması üzerine çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülmüştü.

Olayı öğrenen mahalle sakinleri, Suriyelilerin yaşadığı eve girmeye çalışmış, polis gruba müdahale etmişti. Cinayet şüphelisi ise olaydan sonra kaçarken olayla ilgili 4 Suriyeli tutuklanmıştı. Çevredeki mahalle sakinleri ise yaşananları protesto etmiş ve gerginliğe neden olmuştu. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'teki Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement