Gaziantep'ten Erbil'e Direkt Uçuş Başlatılacak - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'ten Erbil'e Direkt Uçuş Başlatılacak

Gaziantep\'ten Erbil\'e Direkt Uçuş Başlatılacak

Gaziantep'ten Erbil'e direkt uçuş başlatılacak.

25.07.2016 15:47

Gaziantep'ten Erbil'e direkt uçuş başlatılacak.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin hedeflerini gerçekleştirmek için dünyayı turlayan iş adamlarının her gün yeni bir pazara ulaştığını belirtti.

Ulaşımın hızlı olmasının hedefleri yakalamak için çok önemli olduğunu kaydeden Bartık, hükümetin, iş dünyasının önüne açmak amacıyla bayram öncesi açıkladığı ekonomik paketin ardından Türk Hava Yolları'nın (THY) da Gaziantep'ten Erbil'e direkt uçuş başlatacağını öğrendiklerini iletti.

Irak'ın kuzeyine direkt uçuş başlatılmasının ticari ilişkileri daha iyi seviyelere getireceğine dikkati çeken Bartık, şöyle devam etti:

"Güçlü Türkiye için herkes elini değil, gövdesini taşın altına koyuyor. İş dünyamız, ihracatımızın daha iyi seviyelere gelmesi için adeta dünyayı turluyor. Hem hükümet kanadının hem de iş dünyasının attığı adımlar ülkemizin hedeflerine ulaşması için önemlidir. Atılan her adımı önemsiyor, artarak devam etmesini bekliyoruz."

THY'nin de iş dünyasının ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla dünyanın farklı noktalarına uçak seferleri düzenlediğini anlatan Bartık, "Uçak seferleriyle ulaşım daha hızlı sağlanacak ve iş görüşmeleri daha az zamanda sonuçlanacaktır." ifadesini kullandı.

İş dünyasının bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini kaydeden Bartık, Irak pazarını önemsediklerini, bu nedenle 2 yıl önce Erbil'e ticaret ofisi açtıklarını ve bu ofisin iş dünyasına önemli hizmetler sunduğunu aktardı. Ofisin ikili ilişkilerin gelişmesine de katkı sağladığını belirten Bartık, Erbil'e uçak seferi başlatılmasıyla bu ilişkilerin daha iyi noktalara geleceğinin altını çizdi.

İş adamlarının zamanla yarıştığını vurgulayan Bartık, şunları kaydetti:

"Gaziantep'ten direkt uçuş için çok mücadele ettik. Türkiye'den Irak'a ihracat yapan önemli illerin başında geliyoruz. Bu ihracatımızı daha da artırmak için hava ulaşımının şart olduğunu söyledik. Çabalarımız olumlu sonuç verdi. Gaziantep'in ihracatında Irak, açık arayla önde bulunuyor. Bu ülkeyle var olan ticaret hacmimizi daha da artırmayı planlıyoruz. Uçak seferlerinin, ticari ivmeye önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Emeği geçenleri ve Türk Hava Yolları yönetimini kutluyorum."

Öte yandan, Gaziantep'ten Erbil'e ilk uçuşun 5 Ağustos Cuma günü gerçekleştirileceği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'ten Erbil'e Direkt Uçuş Başlatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement