Gaziemir'den Bosna Hersek'e Yardım - Son Dakika
Yerel

Gaziemir'den Bosna Hersek'e Yardım

Gaziemir\'den Bosna Hersek\'e Yardım

Geçen ay 120 yılın en etkili yağışlarının neden olduğu sel felaketiyle sarsılan Bosna Hersek’e yardım eli uzandı.

06.07.2014 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen ay 120 yılın en etkili yağışlarının neden olduğu sel felaketiyle sarsılan Bosna Hersek'e yardım eli uzandı. Belediye ile Bosna Sancak Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Derneği ve STK işbirliğinde toplanan yardım malzemeleri, yaralarını sarmaya çalışan ülkeye TIR'la gönderildi.

Geçen Mayıs ayında son 120 yılın en etkili yağışlarının neden olduğu sel felaketi ve heyelanlarla sarsılan Bosna Hersek'e Gaziemir'den de yardım eli uzandı. 20'den fazla insanın öldüğü felaketin ardından yaralarını sarmaya çalışan ülke için Gaziemir Belediyesi, Bosna Sancak Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Derneği, Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği, Seydiköylüler Derneği ile İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Gaziemir-Sarnıç Şubesi işbirliği yaptı.

"HEPİMİZİ DERİNDEN YARALADI"

Ev eşyası, ayakkabı, giyim, gıda ve temizlik malzemelerini taşıyan TIR, Gaziemir Belediyesi'nin Sarnıç Hizmet Birimi'nin önünden hareket etti. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği Başkanı Birsen Şenol, Bosna Sancak Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Gül, BAL-GÖÇ Gaziemir-Sarnıç Şubesi Başkanı Ferdi Dereli, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Nursoy ve Meclis Üyesi Neriman Balcı Türkeri'de yardım malzemelerinin yüklenmesi çalışmalarında yer aldı. Belediyenin kardeş şehri olan Gorajde ile uzun yıllardır yakın ilişki içinde olduklarını dile getirerek, "Yaşanan sel felaketi hepimizi derinden yaraladı. Olanaklarımız ölçüsünde yardım malzemesi topladık. Bir nebze de olsa oradaki yaraları sarmak istedik. İzmir'den ve diğer bölgelerden daha sonra gönderilecek yardımlara da katkı sunmaya devam edeceğiz. Birlik, beraberlik ve dostluk duygularıyla hareket eden Gaziemir halkına teşekkür ediyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziemir'den Bosna Hersek'e Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement