Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına İkinci Sefer Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına İkinci Sefer Başlıyor

Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına İkinci Sefer Başlıyor

Şahinbey Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Gaziler diyarından, Şehitler diyarına” projesi kapsamında Çanakkale’ye götürülecek olan ikinci 10 bin öğrenci için bilgilendirme toplantıları başladı.

29.09.2015 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Gaziler diyarından, Şehitler diyarına" projesi kapsamında Çanakkale'ye götürülecek olan ikinci 10 bin öğrenci için bilgilendirme toplantıları başladı.

Şahinbey Belediyesi, Türkiye'de bir ilke imza atarak Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı nedeniyle "Gaziler diyarından, Şehitler diyarına" projesini başlatarak, geçtiğimiz yaz döneminde 12 bin başarılı öğrenciyi uçakla Çanakkale'ye götürmüştü. Yoğun ilgi gören projeyi devam ettirme kararı alan Şahinbey Belediyesi, lise son sınıf öğrencilerinden oluşan 10 bin kişilik grubu da yaklaşık 2 aylık süre içerisinde Çanakkale'ye götürmeye başlıyor.

30 Eylül Çarşamba günü başlayacak seferlere katılacak ilk 180 kişilik öğrenci grubu için Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Şahinbey Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri, milli eğitim şube müdürleri, öğretmenler ve geziye gidecek öğrenciler katıldı. Bilgilendirme toplantısında, Çanakkale'de yaşanan önemli olaylardan kesitler öğrencilere aktarıldı. Ayrıca öğrencilere ve görevli öğretmenlere gezi sırasında yapmaları gerekenlerde aktarılarak, geziye katılacakların muhakkak nüfus cüzdanlarının yanında getirmesi gerektiği hatırlatıldı.

Toplantıda Çanakkale'de yaşanan savaşın ve önemli olayların anlatılması sırasında duygu dolu anlar yaşayan öğrenciler ise yapılacak gezi için çok heyecanlı olduklarını ifade ederek, Şahinbey Belediyesi'ne teşekkürlerini ilettiler. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına İkinci Sefer Başlıyor - Son Dakika


Advertisement