Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü

Gaziler Günü dolayısıyla Malkara ve Hayrabolu'da tören düzenlendi.

19.09.2014 13:34  Güncelleme: 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Malkara ve Hayrabolu ilçelerinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Malkara Gaziler Derneği Başkanı, Kıbrıs Gazisi Hüseyin Tiran, Malkara'da Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından yaptığı konuşmada, 19 Eylül 1921'de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e mareşal rütbesi ile gazilik unvanı verildiğini hatırlattı.

Bugün aynı zamanda İstiklal Savaşı gazilerinin, Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı ile Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden gazilerin şeref günü olduğunu vurgulayan Tiran, gazilerin Gaziler Günü'nü kutladı.

Törene Malkara Kaymakam Vekili Mustafa Işık, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tugay Komutanı Tuğgeneral Eyyüp Gürler, siyasi parti temsilcileri, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve vatandaşlar katıldı.

HAYRABOLU'DAKİ TÖRENLER

Hayrabolu ilçesinde ise Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilcisi Ali Güz, çelenk sunumunun ardından yaptığı konuşmada, ülkenin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü, ulusal birlik ve beraberliğinin korunması için her çeşit cesaret ve özveriyi gösteren gazilerin onur ve gurur gününün kutlandığını belirtti.

Bugün, aynı zamanda büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından, 1921 yılında gazilik unvanının verildiği günün 93'üncü yıl dönümü olduğunu aktaran Güz, şunları kaydetti:

"Biz gaziler, bu unvanı alırken, süngünün ucunda, merminin vızıltısında, bombanın, dehşetin içinde bulunarak, sıkıntılı, korkulu günler geçirdik. Gazilik; cumhuriyetimizin en büyük gazisi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan temsilcileri olarak, vakarlı, ahlak ve fazilet sahibi, kendisine sahip çıkan, devletine şükran borçlu, devlet düşmanlarıyla aynı safta olmayan, çevresiyle barışık, gazilik unvanına sarılarak kendisine menfaat sağlamayan, siyasi tercihini gazilik unvanı ile karıştırmayan, Atatürk sevgisi, vatan ve ay yıldızlı bayrak sevgisiyle dolu olan bir ulusal değerdir. Bu büyük ülke, uğruna ölmeyi bilen has evlatlarla doludur."

Törene, Kaymakam Tamer Orhan, Garnizon Komutanı Vekili Topçu Yarbay Serkan Yılmaz Araslı, Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Yıldırım, gaziler, siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement