On Binler 'Gönül Sofraları'nda Buluşuyor - Son Dakika
Yerel

On Binler 'Gönül Sofraları'nda Buluşuyor

On Binler \'Gönül Sofraları\'nda Buluşuyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan ayı nedeniyle çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor.

25.06.2014 15:55  Güncelleme: 15:53

Gaziosmanpaşa Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan ayı nedeniyle çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. İlk kez Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından başlatılan ve daha sonra tüm Türkiye'de yaygınlaşan sokak iftarları ilçedeki tüm mahallelerde düzenlenirken, iftar öncesi programlarda da ilahi dinletisi ve semazen gösterisi yer alacak.

Binlerce Gaziosmanpaşalıyı bir araya getirerek, ilçede kardeşlik ve büyük bir gönül huzuru yaşanmasına vesile olan 'Gönül Sofraları'nın ilki, Merkez Mahallesi Belediye Bahçesi'nde gerçekleştirilecek. 'Gönül Sofraları' daha sonra sırasıyla, Barbaros Hayrettin Paşa, Kazım Karabekir, Karlıtepe, Şemsipaşa, Karadeniz, Bağlarbaşı, Fevzi Çakmak, Yıldıztabya, Karayolları, Sarıgöl, Pazariçi, Yeni Mahalle, Mevlana, Yenidoğan ve Hürriyet mahalleleriyle devam edecek. Gönül Sofraları 16 mahallenin dışında Avrupa Konutları'nda da kurulurken, ilçedeki yetim ve öksüzler için de bir iftar düzenlenecek. Her yemeğe yaklaşık 3 bin kişinin katılması beklenen iftarlar öncesinde ilahi dinletisi ve semazen gösterisi de yer alacak.

CAMİ VE TÜRBE GEZİLERİ

Ramazan ayı süresince hafta içi her gün, iftar sonrasında teravih namazı için cami ve türbe gezileri düzenlenecek. Gezilere katılmak isteyen Gaziosmanpaşalılar, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin resmi internet sitesi www.gaziosmanpasa.bel.tr üzerinden online kayıt yaptırabilecek. Ayrıca, Gönül Sofraları'nın kurulduğu mahallelerde de iftar sonrası Süleymaniye Camii'ne teravih namazı için araçlar kaldırılacak.

GÖNÜL SOHBETLERİ

Gaziosmanpaşa Belediyesi, merkezi camilerde 'Gönül Sohbetleri' adını verdiği, teravih öncesi sohbet programları da düzenleyecek. Sohbetler, Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ve eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan tarafından gerçekleştirilecek. Teravih namazları sonrasında merkezi camilerde şerbet dağıtımı da yapılacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel On Binler 'Gönül Sofraları'nda Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement