Gazipaşa Sibirya'ya Döndü - Son Dakika
Güncel

Gazipaşa Sibirya'ya Döndü

Gazipaşa Sibirya\'ya Döndü

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde olumsuz hava koşulları, ilçede hayatı felç etti.

12.12.2013 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde olumsuz hava koşulları, ilçede hayatı felç etti.

Gece şiddetli fırtına ile birçok evin çatısı uçarken, seraların naylonları yırtıldı, ağaçlar devrildi. Halk arasında "Rüzgar ve fırtına estiği zaman don olmaz" düşüncesi ise boşa çıktı. Şiddetli fırtınaya rağmen hava sıcaklığı -1'e düştü, üreticiler alarma geçti. İlçede su ısıtmada kullanılan birçok güneş enerji sistemi ise don nedeniyle patladı. Mercekten akan sular çatılarda, çanak antenlerde ve ağaçlarda sarkıtlar oluşturdu.

SİBİRYA'YA DÖNDÜ

Ayhan Yılmaz adlı vatandaş buz tutan ağacı göstererek, "İki günden bu yana olan aşırı soğuktan en etkili günü yaşıyoruz. Patlayan merceklerden akan sular buz oluşturdu. Gazipaşa bugün Sibirya'ya döndü. Bu elimde gördüğünüz çiçek değil bu bir badem ağacı. Üzerindeki buzulları görüyorsunuz. Patlayan mercekten akan suyla buzullaşmış bir ağaç görüyoruz" dedi.

İLK KEZ BUZ TUTTU

İlçe merkezinden akan ve denize dökülen Hacımusa Çayı ise tarihinde ilk kez buz tuttu. Çayın buz tuttuğunu gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi. Mustafa Özkan adlı vatandaş 45 yaşında olduğunu belirterek, "İlk kez bu çayın donduğuna şahitlik ediyorum" diye konuştu.

"ÜRETİCİ ZARAR GÖRDÜ"

Üretici Hasan Salman da, "İki gündür ilçede şiddetli fırtına ve soğuk var. Bu nedenle üretici alarma geçti. 35 yaşındayım, ilk kez bu çayın donduğunu gördüm. Tedbirlerimizi aldık ancak çok sayıda üretici zarar gördü. Ürünlerimizi korumak için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

Hasan Salman'ın eşi Ayşe Salman ise çayın donmasına çok şaşırdığını belirterek, üretici olarak zararları olduğunu dile getirdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazipaşa Sibirya'ya Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement