Gazze'de Alman Vatandaşı 7 Filistinli'nin Ölmesi - Son Dakika
Güncel

Gazze'de Alman Vatandaşı 7 Filistinli'nin Ölmesi

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Chebli: "Bu olayın açıklığa kavuşturulması bizim için büyük önem taşıyor.

23.07.2014 16:02

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda Alman vatandaşı 7 Filistinli'nin ölmesine ilişkin, "Bu olayın açıklığa kavuşturulması bizim için büyük önem taşıyor. Bu kapsamda yetkili İsrail makamları ile temasta bulunuyoruz" dedi.

Chebli, Federal Basın Merkezi'ndeki basın toplantısında, Gazze'de yaşayan Alman vatandaşlarının bölgeden tahliye edilmesiyle ilgili taleplerin alındığını ancak Gazze'den ayrılmak istemeyenleri zorlayamadıklarını söyledi.

AA muhabirinin, "Gazze'ye düzenlenen saldırılarda Alman vatandaşı 53 yaşındaki İbrahim el-Keylani, eşi ve 5 çocuğunun hayatını kaybetmesiyle ilgili Alman makamları, İsrail'den açıklama talebinde bulundu mu?" sorusu üzerine Chebli, şöyle konuştu:

"Bu olayın açıklığa kavuşturulması bizim için büyük önem taşıyor. Bu kapsamda yetkili İsrail makamları ile temasta bulunuyoruz. Dün, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, İsrail'deki yetkililerle görüştüler. Sivillerin olaya kurban gitmesini önlemek için her şey yapılması gerekiyor."

Sawsan Chebli, İsrail'e sivil kayıplar konusunda hassas davranma çağrısında bulunduklarını belirterek, daha fazla sivilin saldırılara maruz kalmasından kaçınılması gerektiğini kaydetti.

Hamas'ın sivilleri kalkan olarak kullandığını iddia eden Chebli, Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in dün Brüksel'de yaptığı konuşmadaki, "Ateşkesin sağlanması çok önemli. Hamas son iki ateşkes teklifini reddetmişti. Tabii ki İsrail kendi halkını koruma hakkına sahip ancak ölen sivil sayısının artmaması için mümkün olan her şeyin yapılması gerek" ifadelerini hatırlattı.

Son 6 yılda Gazze halkının üç ayrı savaş yaşadığını vurgulayan Chebli, bölgede durumun katlanılmaz hale geldiğini bildirdi.

Bölgedeki durumun çok kritik olduğunu belirten Chebli, "İsrail kendini savunma hakkına sahip, ama tüm savunma girişimlerine rağmen ölçülü olmak gerek" ifadesini kullandı.

Sawsan Chebli, Gazze'de insanların hayatını kolaylaştıran mevcut altyapının yok edilmemesinin büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'de Alman Vatandaşı 7 Filistinli'nin Ölmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement