Gazze-Mısır Sınırındaki Tünellerde Toprak Kayması - Son Dakika
Güncel

Gazze-Mısır Sınırındaki Tünellerde Toprak Kayması

Mısır ordusunun, Gazze-Mısır arasındaki sınır bölgesinde tünellere deniz suyu pompalaması nedeniyle toprak kaymaları yaşandığı bildirildi.

25.11.2015 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır ordusunun, Gazze-Mısır arasındaki sınır bölgesinde tünellere deniz suyu pompalaması nedeniyle toprak kaymaları yaşandığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan görgü tanıkları, "Gazze şeridinin güneyindeki Mısır sınırına yakın Refah kentinin Selame bölgesinde bulunan Turbe beldesinde ve sınır hattına ulaşan yol üzerinde büyük çaplı toprak kaymalarının meydana geldiğini" ifade etti.

Görgü tanıkları, Mısır ordusu tarafından, sınır hattındaki tünellere pompalanan deniz suyunun toprak kaymasına ve Mısır sınırını korumakla görevli ulusal güvenlik güçlerinin devriye için kullandığı yolda kısmi çökmelere sebep olduğunu belirtti.

Öte yandan Filistin güvenlik güçlerinden ismini vermek istemeyen bir yetkili, AA muhabirine "Güvenlik güçlerinin, can güvenliği gerekçesiyle halkın su birikintisi ve toprak kaymalarının oluştuğu bölgelere girişine izin vermediği" bilgisini paylaştı.

Gazze'deki Hamas hükümetine bağlı İçişleri Bakanlığı da Mısır ordusunun sınırdaki tünellere su pompalamasının daha önce de toprak kaymaları ve çökmelere sebep olduğunu ve bu durumun bölgede yaşayan halk için ciddi tehlikeler oluşturduğunu açıkladı.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki darbenin ardından iktidara gelen askeri yönetim, Filistinlilerin "can damarı" olarak gördüğü tünellerin büyük kısmını yıkmıştı.

Son olarak Mısır, Gazze sınırına büyük su boruları döşeyip tünellere deniz suyu pompalamaya başlamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze-Mısır Sınırındaki Tünellerde Toprak Kayması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement