Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı İçin Teknik Destek Verilecek - Son Dakika
Yerel

Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı İçin Teknik Destek Verilecek

Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı İçin Teknik Destek Verilecek

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, hazırlanan “Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı İçin Teknik Destek Projesi” ile ilgili açıklamalarda bulundu.

30.11.2015 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, hazırlanan "Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı İçin Teknik Destek Projesi" ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, kanın tek kaynağının insan olduğunu, başka hiçbir yolla üretilemeyen biyolojik bir madde olduğuna dikkat çekerek, "Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı için Teknik Destek Projesi" ile ilgili bilgi verdi.

Mehmet Emin Taş, "Tüm dünyada hastaların güvenli kan ve kan bileşenlerine ihtiyaç duydukları anda ve miktarda ulaşabilmeleri ise ancak gönüllü, karşılık beklemeyen ve düzenli kan bağışçıları aracılığıyla sağlanmaktadır. Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılayı ile ortaklaşa yürütülen Proje kapsamında Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü olarak, bu projede kanın acil bir ihtiyaç değil, sürekli bir gereksinim olduğu gerçeğinden hareketle, güvenli ve yeterli kan tedariki için ülkemizdeki, gönüllü, düzenli ve karşılık beklemeyen kan bağışçılarının sayısını artırmayı amaçlıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu kan ve kan bileşenine sıkıntı yaşamadan ulaşabilmesi hedefi ile yola çıkılan proje kapsamında, gönüllü ve karşılıksız kan bağışının önemi konusunda öğrencilerin sahip olduğu bilgi ve anlayışın ülke genelinde arttırılması amaçlanıyor.

Gönüllü ve karşılıksız kan bağışçılarının kazanımı için Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılayı'nın insan kaynakları kapasitesinin geliştirilmesi. Kan Bağışçısının Eğitimi ve Kazanımı adı altında Türkiye genelinde 500 pilot okulda, 2 kampanya ve ülke genelinde Medya ve Halkla İlişkiler Kampanyası düzenlenerek toplumun kan bağışı konusundaki bilincinin arttırılmasıdır.

2015-2016 Eğitim öğretim yılında ilki eğitim öğretim yılının ilk yarısında, ikincisi aynı eğitim öğretim yılının ikinci yarısında olmak üzere 2 adet Kan Bağışçılarının Eğitimi ve Kazanımı Kampanyası düzenlenecektir. Kampanyaların genel amacı; pilot okullardaki, öğrenciler, öğretmenler, aileler ve tüm toplum bireylerinin kan bağışının önemi hakkında farkındalıklarını ve kazanılan gönüllü ve karşılıksız kan bağışçısı sayısını arttırmaktır. Kampanyanın temel hedef kitlesi öğrenciler olmakla birlikte, ebeveynlerinin ve öğretmenlerinin de etkinliklere katılmalarını sağlamaktır. Bu bağlamda onların farkındalıklarının artmasını sağlamak ve onları gönüllü birer kan bağışçısı olmaya ikna etmek; çocukların da sonraki yaşamlarında gönüllü birer kan bağışçısı olmalarını, konuyu içselleştirmelerini ve buna yönelik olumlu bir tutum geliştirmelerini sağlamaktır.

Bu kapsamda İlimizde Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Adıyaman Şubesinin İl Koordinatörleri ve okul müdürleri ile işbirliği içinde projenin pilot okulu olarak seçilen Biraralık Ortaokulu, 50. Yıl Ortaokulu, Adıyaman Lisesi ve Atatürk İmam Hatip Liselerinde Aralık ayının ilk haftasında eğitim faaliyetleri yapılacak. İkinci haftasında yine aynı okullarda kan bağış organizasyonu faaliyetleri yapılarak gönüllü ve karşılıksız kan bağışına ilişkin daha geniş bir kitleye yayılmasını sağlayacak olan farkındalık artırma faaliyetleri ile bilgi üretme ve yaymaya yönelik kampanya faaliyetleri ve pilot okullardaki öğrenciler ve aileler, öğretmenler ve okul müdürleri arasında gönüllü ve karşılıksız kan bağışının öneminin anlaşılması yönünde uzman desteği ve pratik sağlayacak faaliyetler yapılacaktır" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı İçin Teknik Destek Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement