Geleceğin "Özilleri, Şahinleri, Özyakupları" Yetişiyor - Son Dakika
Spor

Geleceğin "Özilleri, Şahinleri, Özyakupları" Yetişiyor

Gençlik ve Spor Bakanlı Kılıç: "Yakın bir gelecekte bu topraklarda yetişen yerli futbolcularımızın dünya futbol piyasasında adını daha sık duyacağımıza inanıyorum"

16.12.2014 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yurt dışında Türk sporcuların önemli başarılara imza attığını belirterek, "Yakın bir gelecekte bu topraklarda yetişen yerli futbolcularımızın dünya futbol piyasasında adını daha sık duyacağımıza inanıyorum" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Kılıç, yurt içinde ve dışında Türk sporcuların başarılı bir spor serüvenine imza attığını belirterek, Almanya'da futbolun öncü isimlerinin Türkiye kökenli olduğunu kaydetti.

Dünya futbolunda önemli başarılar kaydeden ülkelerin sisteminde Türk kökenli futbolcuların bulunmasının, Türkiye adına önemli bir avantaj olduğunu belirten Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

"Almanya'nın sportif anlamda başarıya giden bu yolunu yakinen inceliyoruz. Oradaki sistemin bize nasıl uyumlu hale geleceğine dair çalışmalarımız sürüyor. Ülkemiz gelecek yıllarda gerek altyapı çalışmaları, gerekse yurt dışında yetişen sporcuların ülkemiz sporuna katkısıyla futbolda daha önemli bir yere gelecektir. Yakın bir gelecekte bu topraklarda yetişen yerli futbolcularımızın dünya futbol piyasasında adını daha sık duyacağımıza inanıyorum."

-"Yurt dışındayken hedefim milli takımımızdı"

AZ Alkmaar ve Arsenal'in altyapılarında forma giyen Beşiktaşlı milli futbolcu Oğuzhan Özyakup, yurt dışında forma giyen çocuk futbolculara "rol-model" olduğunu belirtti.

Yurt dışında oynarken kendi takımımda ilk 11'de yer almayı ve A Milli Takımda yükselmeyi hedeflediğini kaydeden Özyakup, "Beşiktaş'ta forma giydiğim için çok mutluyum. Burada kendimi göstererek A Milli Takıma kadar yükselme şansı buldum" dedi.

Özyakup, Beşiktaş'ta kulübün efsaneleri arasında yer almayı ve Avrupa'nın büyük kulüplerinden birinde Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflediğini anlatarak, "Futbolcu olmak isteyen gençlerimize asla hayallerinden vazgeçmemelerini ve çok çalışmalarını öneriyorum" değerlendirmesini yaptı.

-Genç futbolcuların hedefleri Özil, Şahin ve Özyakup

FSV Frankfurt Kulübü'nün altyapısında forma giyen 13 yaşındaki futbolcu Canel Burcu da ailesinin yönlendirmesiyle futbol hayatına başladığını anlattı.

Mesut Özil gibi bir futbolcu olmak için hayaller kurduğunu belirten Burcu, "Özil ile aynı mevkide oynuyorum. Onun spor hayatıyla aynı doğrultuda bir futbol serüvenine imza atmak en büyük temennim. Hayallerime ulaşmak için azimle çalışmam gerektiğinin bilinciyle, zamanımın büyük bir kısmını yeşil sahalarda geçiriyorum" diye konuştu.

Babasının futbola yönlendirmesiyle futbola başlayan 9 yaşındaki Efe Kaan Ataselim ise sahaya her çıktığında yeteneğinin de farkına vardığını belirtti. Çok sayıda takımdan davetler aldığını kaydeden Ataselim, Kleinburg Nobleton SC. Kulübü'nde forma giydiğini belirtti.

Haftanın üç günü yoğun bir idman programına çıktığını kaydeden Ataselim, "Mesut Özil ve Nuri Şahin'in posteri, odamda ki duvarda. Ben de ağabeylerim gibi aynı yol haritasında ilerlemek ve onlar gibi dünya futbolunda yer bulmak istiyorum" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Geleceğin 'Özilleri, Şahinleri, Özyakupları' Yetişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement