Geleneksel Koçarlı Deve Güreşleri - Son Dakika
Yerel

Geleneksel Koçarlı Deve Güreşleri

Koçarlı'da bu yıl 2. kez düzenlenen "Geleneksel Koçarlı Deve Güreşleri" etkinliği Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 136 pehlivan devenin katılımıyla yapıldı.

06.12.2015 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koçarlı'da bu yıl 2. kez düzenlenen "Geleneksel Koçarlı Deve Güreşleri" etkinliği Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 136 pehlivan devenin katılımıyla yapıldı.

Eski futbol sahasında gerçekleştirilen etkinlik, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu ve Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk'ün izleyenleri selamlamasıyla başladı.

Mutlu Öztürk yaptığı konuşmada, deve güreşlerinin Ege Bölgesi'nin kış aylarındaki önemli etkinlikleri arasında olduğunu söyledi.

Koçarlı'da deve güreşleri etkinliklerinin çok eski tarihlere uzanmasına rağmen son yıllarda yapılmadığını, bu kültürü yeniden canlandırmak ve geleneksel hale getirmek için çalışma başlattıklarını aktaran Öztürk, "Koçarlı Belediyesi olarak kültürel mirasımıza, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmayı, kültürümüzü yaşatmayı önemsiyoruz. Koçarlı'nın namlı develeri olmasına rağmen 30 yıldır yapılmayan deve güreşimizi geçen yıl tekrar başlatarak bir hasreti, özlemi bitirdik. Bu kültürü yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

Koçarlı Belediyespor yararına yapılan güreşlerde Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 136 pehlivan deve birinci olmak için mücadele etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Geleneksel Koçarlı Deve Güreşleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement