Genç Stk'lardan Darbe Girişimine Tepki - Son Dakika
Yerel

Genç Stk'lardan Darbe Girişimine Tepki

Genç Stk\'lardan Darbe Girişimine Tepki

Adıyaman’da bir araya gelen STK temsilcileri ile üyeleri gerçekleştirilen darbe girişimlerine tepki göstererek basın açıklaması düzenledi.

19.07.2016 19:14

Adıyaman'da bir araya gelen STK temsilcileri ile üyeleri gerçekleştirilen darbe girişimlerine tepki göstererek basın açıklaması düzenledi.

Demokrasi Parkında bir araya gelen MTTB, TUGVA, Genç Akson, Genç Müsiad ve Milli Birlik Cemiyeti temsilcileri ve üyeleri birlik ve beraberlik mesajları vererek gerçekleştirilen darbe girişimine tepki gösterdiklerini vurguladı.

Düzenlenen basın açıklamasını okuyan Avukat Sinan Toprak, "Milli irademize kast edilen 15 Temmuz gecesi tarihimize tıpkı eski darbe girişimleri gibi kara bir leke olarak geçmiştir. Gücünü ve emirlerini milletten almayan gözü dönmüş akıl ve feraset yoksunu bir grup cuntacı bir darbe girişimi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisini bombalamak ve masun vatandaşlara ateş açmak gibi korkunç saldırılara dönüşen eylemleri devletimizin ve milletimizin kahramanca direnişi ve başarılı operasyonlarıyla püskürtülmüştür. Millet egemenliğini karartmaya çalışılması teşebbüsünün bu çağda hiçbir zaman başarıya ulaşamayacağını bir kez daha görmüş olduk. Gün demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma günüdür diyerek bu şehrin gençlik üzerine çalışan STK'ları olarak darbe girişimlerini ilk dakikalarından beridir tüm teşkilatlarımızla meydanları doldurduk ve tek vücut olarak anti demokratik halde olan hainlere fırsat vermeyeceğimizi göstermiş olduk. En büyük arzusu şehadet olan bu şehrin gençliği şimdi olduğu gibi bundan sonra da vatanına namusuna ve iradesine sahip çıkacaktır. Bu tür girişimlerin bir daha yaşanmaması için tedbir ve teyakkuz halinde olduğumuzun bilmesini isteriz. Bu ülkenin bugünü ve geleceği olan biz gençler milletin iradesine sahip çıkmanın sadece vatanımızda değil İslam ümmetinde bir dirilişe vesile olacağına inanmaktayız. Yaşam bu elem verici olaylarda şehit düşen başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Allah'ın yardımıyla bugün nasıl muzaffer olduysa, inşallah en kısa sürede birlik içerisinde yaralarımızı saracak ve daha güçlü olarak yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç Stk'lardan Darbe Girişimine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement