Genç, Tollu ve Dinçer'den Gazetecilere Kutlama - Son Dakika
Yerel

Genç, Tollu ve Dinçer'den Gazetecilere Kutlama

Mersin’in Yenişehir Başkanı İbrahim Genç, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, yayınladıkları mesajlarla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladılar.

08.01.2016 16:14

Mersin'in Yenişehir Başkanı İbrahim Genç, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, yayınladıkları mesajlarla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladılar.

Yenişehir Belediye Başkanı Genç, mesajında, bağımsız ve özgür basının demokratik bir hukuk devletinin en önemli ögelerinden biri olduğunu, basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemeyeceğini belirtti. Genç, "Kamuoyunu bilgilendirmek ve aydınlatmak üzere toplumda meydana gelen olaylarla ilgili bilgi toplayan, bunları değerlendirerek yorumlayan basın mensupları, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve sesini duyurmasının en etkili aracıdır. Vatandaşlarımızın gerek yerel yönetimler gerekse ülke ve dünya sorunlarıyla ilgili düşündüklerini dile getirerek, kamuoyu oluşturulmasına katkıda bulunmaktadırlar. Gece gündüz, yağmur çamur demeden fedakar bir çalışma örneği sergileyen, tüm basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" dedi.

"YEREL BASIN DAHA ÇOK DESTEKLENMELİ"

Erdemli Belediye Başkanı Tollu da zor şartlar altında görev yapan gazetecilerin mesleklerinin hakkını layıkıyla verdiklerini vurgulayarak, "Biz de elimizden geldiğince yerel basına her türlü desteği sağlayarak güçlü bir şekilde ayakta durmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Tollu, mesajında şunları kaydetti: "Çalışan gazetecilerin emekleri önce bir beldenin ve dolayısı ile de ülkenin gelişimine çok büyük katkı sağlamaktadır. Basın mensupları son derece hassas bir görevi yerine getiriyor, toplumun gören gözü, duyan kulağı olarak görev yapıyorlar. Onlar toplumda yaşanan olayların şahitleridirler. Toplum onların şahitliği ile bilgileniyor, öğreniyor. Bu bilinçle bu büyük sorumluluğu kabul eden ve dürüst olarak mesleklerini icra eden tüm gazeteci arkadaşlarımıza bir ömür boyu başarılar diliyorum."

Mersin ve ilçelerinde özellikle de Erdemli'de çalışan yerel basın mensuplarının gösterdikleri üstün gayretin takdir edilmesi gerektiğini kaydeden Tollu, Türkiye'de de yerel basının istenilen güce ulaşabilmesi için daha çok desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

"BASIN ÇALIŞANLARININ ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK TEHLİKE TEKELLEŞME"

Mersin ESOB Başkanı Dinçer ise vatandaşın gerek yaşadığı bölgedeki gerekse dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi edindiği, görüş ortaya koyduğu, sesini duyurduğu basının, toplumsal gerçekleri öğrenmede de en etkili araç olduğunu ifade etti. Dinçer, "Yayınladığı haberlerle bir anda on binlerce insana ulaşabilen basın, haberin objektif, doğru, seviyeli olması yönünde de önemli bir sorumluluk üstlenmektedir. Halkı aydınlatma ve kamuoyu oluşturma işlevlerini yerine getirirken, demokrasinin işleyişinde önemli bir rol üstlenen basın, bu özelliğiyle demokrasilerin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Olayları, ilkeli yayıncılık anlayışının bir gereği olarak tarafsız bir şekilde halka aksettirmek, basının başlıca görevi iken, doğru ve zamanında bilgi almak vatandaşın doğal hakkıdır" dedi.

Basın çalışanlarının sorunlarının çözülmesi, haklarının iyileştirilmesi, hak ettikleri hayat şartlarına ve çalışma ortamlarına kavuşturulmasının basını daha da güçlü kılacağına dikkat çeken Dinçer, fikir işçisi basın emekçilerinin büyük bir kısmının bu zor görevi, her türlü sosyal güvenlikten yoksun olarak yerine getirdiğinin altını çizdi. Basın çalışanlarının karşısındaki en büyük tehlikenin ise tekelleşme olduğuna vurgu yapan Dinçer, basında çok sesliliğin sürdürülmesi için tekelleşmenin önüne geçilmesi gerektiğini kaydederek, şöyle devam etti: "Doğru, güvenilir, objektif ve ilkeli habercilik anlayışı ile dikkat çeken ilimiz basınının, teknolojik gelişmeler ışığında sürekli kendisini iyileştirerek, her zaman daha kaliteli hizmet sunma yönünde yarış halinde olduğuna tanık olmaktayız. Yazılı, sözlü ve görüntülü basınımızın ülke gündemini ilgilendiren konu ve olayları yansıtmadaki başarısı övgüyü hak etmektedir. Gündemi etkileyen ve hatta gündem oluşturan bir güç haline gelen medya, ancak doğru amaçlar için kullanıldığı zaman faydalı bir araç olmaktadır. Bu nedenle tüm basınımıza ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri bu önemli kamu hizmeti için teşekkür ederim. Bu vesileyle çalışan tüm gazetecilerimizin gününü en içten dileklerimle kutlar, başarı ve esenlikler diler, aramızdan ayrılan tüm basın emekçilerini saygıyla anarım." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç, Tollu ve Dinçer'den Gazetecilere Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement