Gencim, Bilinçliyim, Bağımsızım' Projesi Kamuoyuna Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Gencim, Bilinçliyim, Bağımsızım' Projesi Kamuoyuna Tanıtıldı

Gencim, Bilinçliyim, Bağımsızım\' Projesi Kamuoyuna Tanıtıldı

Düzce Belediyesi ile Kültürel Aydınlanma ve Sanat Eğitim Merkezi Derneği ortaklığında hayata geçen "Gencim-Bilinçliyim-Bağımsızım" Projesi Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı.

23.10.2015 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Belediyesi ile Kültürel Aydınlanma ve Sanat Eğitim Merkezi Derneği ortaklığında hayata geçen "Gencim-Bilinçliyim-Bağımsızım" Projesi Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Düzce Belediyesi ile Kültürel Aydınlanma ve Sanat Eğitim Merkezi Derneği iş birliğinde hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilmeye hak kazanan "Gencim - Bilinçliyim - Bağımsızım" projesi yoğun katılımla gerçekleşen davette kamuoyuna tanıtıldı. 13 - 18 yaş aralığındaki gençlerin madde bağımlılığına karşı duyarlılığını arttırmak, aileleri ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla hazırlanan "Gencim - Bilinçliyim - Bağımsızım" Projesi tanıtım toplantısında açılış konuşmasını proje ortaklarından Kültürel Aydınlanma ve Sanat Eğitim Merkezi Derneği Başkanı Selçuk Develi yaptı.

Develi, 2 dakikalık bir tanıtım filmi eşliğinde proje hakkında bilgiler verdi. Ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Serhat Cora Düzce'deki madde bağımlılığı oranları hakkında bilgiler vererek bu tür sosyal sorumluluk projelerinin gençleri bağımlılıktan uzak tutma noktasındaki önemine değindi. Cora, "Gençleri sanata yönlendirmek madde bağımlılığıyla mücadele açısından büyük önem taşıyor" dedi. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ise Düzce Üniversitesi'nin sloganı olduğunu ifade ettiği "Tek bağımlılığınız bayrak bağımlılığı olsun " cümlesiyle madde bağımlılığına karşı farkındanlık oluşturmanın önemini özetledi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, projenin önemine değinerek proje hakkında bilgiler verdi.

Başkan Keleş, "Bu proje ile amacımız madde bağımlılığına karşı farkındalık oluşturmaktır. Bu kapsamda hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilen proje kapsamında 6 bölümden oluşan ve gençlerin bağımlılıktan uzak durmasına ilişkin mesajlar içeren bir tiyatro oyunu hazırlanarak sahne alacak. Proje baktığınızda düşük bütçeli bir proje olarak gözükebilir. 97 bin TL bir bütçemiz var. Ancak bu proje ile belki de 970 bin liralık bir bütçe ile yapılacak işlerden daha önemli işlere imza atılacak."dedi.

Başkan Keleş, bağımlılık konusunda bütün kurum ve kuruluşların özverili çalışmaları olduğuna değinirken Düzce Belediyesi Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu tarafından Aziziye Mahallesi'nde başlatılan mücadelenin de çığ gibi büyüdüğünü ifade etti.

Düzce Valisi Ali Fidan ise projede emeği geçen herkese teşekkür ederken madde bağımlılığıyla mücadelenin topyekün bir çalışma ile mümkün olduğuna vurgu yaptı. Vali Fidan, "gençlerimizin geleceği için herşeyi yapmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmaların ardından tanıtım toplantısı yemek ikramıyla son buldu. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gencim, Bilinçliyim, Bağımsızım' Projesi Kamuoyuna Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement