Gençler Aşka İnanıyor - Son Dakika
Güncel

Gençler Aşka İnanıyor

Gençler Aşka İnanıyor

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen "Gençlerin Aşka Bakışı 2014" konulu anket sonuçlandı.

13.02.2014 16:40

İnternet ortamında gerçekleştirilen "Gençlerin Aşka Bakışı 2014" konulu ankete 17-27 yaş arasındaki 1164 üniversite öğrencisi katıldı. Ankete katılan gençlerin %94'ü bugüne kadar en az bir kere aşık olmuş ve %45'si ilk aşklarını 17-19 yaş aralığında yaşamış.

"Aşığım Ama Nedenini Bilmiyorum"

Ankete katılan üniversite gençlerin %53'ü şu anda birine aşık olduğunu ifade ederken, %19'u hoşlandığını ancak aşık olup olmadığını bilmediğini belirtmiş. Şu anda aşık olduğunu ifade eden gençlerin %40'ı aşık olduğu kişiye neden aşık olduklarını bilmediklerini söylerken, %14'ü aşık oldukları kişinin kendilerini çok sevdiği için ona aşık olduğunu, %10'u ise çok güzel ya da yakışıklı bulduğu için aşık olduğunu belirtmiş.

Ankete katılan gençlerin %49'u daha önce aşık oldukları kişi tarafından bir kez terk edildiklerini söylerken, gençlerin %54'ü eski aşklarıyla karşılaştıklarında görmezden geleceklerini ifade etmişlerdir.

Duygularını Yüz Yüze İtiraf Etmeyi Tercih Ediyorlar

Gençlerin %79'u aşık oldukları kişiye duygularını yüz yüze ifade etmeyi seçiyor. Ancak çeşitli sebeplerle aşkını telefonla ya da sosyal medya aracılığıyla açıklamak isteyenler de var. Aşkını telefonla açıklamak isteyen gençlerin oranı %14 iken, Facebook'u kullanacağını söyleyenler %2, Twitter'ı tercih edenler ise %1.

Gençler aşık oldukları kişiye duygularını ifade ederken %35 oranında "seninle yaşayıp, seninle ölmek istiyorum" diyeceklerini ifade ederken, %24'ü "seni her şeyden çok seviyorum" diyeceklerini belirtmişlerdir.

Aşk, Sevgi ve Bağlılıktır

Ankete katılan gençlerin %75'i aşka inandığını ifade ederken, aşkı %35 oranında sevgi ve bağlılık olarak tanımlıyorlar. Gençlerin %9'u aşkı acı çekmek olarak tanımlarken, %7'si aşkı "onsuz nefes alamamak" olduğunu düşünüyor.

Gençlerin %77'si aşık oldukları kişiyi her zaman kıskandıklarını, %20'si de bazen kıskandıklarını ifade etmişlerdir.

Evlenmek Aşk İçin Yapılacak En Büyük Çılgınlık

Gençler aşk için yapılacak en büyük çılgınlık olarak %32 oranında evlenmeyi görmektedir. Romantik bir tatil/yemek ya da aşık oldukları kişinin kapısında şarkılı/şiirli serenad yapmak da aynı oranda gençler tarafından çılgınlık olarak görülmektedir.

Gençler aşık oldukları kişiye %27 oranında "aşkım" diye hitap etmeyi tercih ederken, "sevgilim" ve "hayatım" diyenlerin oranı %18, canım diyenlerin oranı %10, "bir tanem" diyenlerin oranı %5, "aşkitom" diyenlerin oranı ise %2'dir.

Gençler Esprili Yaratıcı Hediye Bekliyor

Ankete katılan gençler aşık oldukları kişiden %53 oranında esprili ve yaratıcı bir hediye almak istediklerini ifade ederken, %18'i değerli bir mücevher almak istediklerini söylemişlerdir.

Kadınlar Daha Romantik

Ankete katılan gençler %63 oranında kadınların daha romantik olduğunu düşünmektedir. Erkeklerin daha romantik olduğunu düşünenlerin oranı ise %37.

En Beğenilen Aşık Çift: Leyla ile Mecnun

"Gençlerin Aşka Bakışı 2014" konulu anketin sonuçlarına göre üniversite gençliğinin en beğendiği aşık çift %41 oranıyla Leyla ile Mecnun oldu. Geçen yılın en sevilen ve bir süre önce yayından kaldırılan televizyon dizisinin kahramanları Leyla ile Mecnun, bu yıl geçtiğimizin son iki yılın şampiyonları Çağla Şikel- Emre Altuğ çiftini açık ara geride bıraktı. Çağla Şikel-Emre Altuğ çifti bu yıl gençlerden %2 oranında oy alırken, Beren Saat ve Kenan Doğulu çifti ise %1 oy oranıyla son sırada yer aldı.

En İyi Aşk Filmi: Titanik

Üniversite gençlerinin en beğendiği aşk filmi ise açık ara ile Titanik oldu. Gençler %38 oranında Titanik'i seçerken, Aşk Tesadüfleri Sever %18, Evim Sensin %15 oranında oy aldı.

Set Fire To The Rain ve Aşk Nereden Nereye? Açık Ara Önde

Gençlerin en beğendiği ve duygularını en iyi ifade ettiklerini düşündükleri yabancı aşk şarkısı %39 oranında Adele'in Set Fire To The Rain olurken, Türkçe şarkılarda ilk sırayı %29 oranında Gripin grubunun "Aşk Nereden Nereye?" adlı parçası aldı. Türkçe şarkılarda Gripin grubunu %24 oranında Mabel Matiz'in "Aşk Yok Olmaktır" isimli parçası takip ederken, yabancı parçalarda ikinci sırayı %21 oranıyla Rihanna – Unfaithful alıyor.

En Beğenilen Aşk Şiiri: "Ben Sana Mecburum"

Anketin sonuçlarına göre üniversite gençliğinin en beğendiği aşk şiiri 2013 yılında olduğu gibi açık ara ile Atilla İlhan'ın "Ben Sana Mecburum" adlı şiiri oldu. Atilla İlhan'ın şiiri %60 oranında gençlerden oy aldı.

En Beğenilen Aşk Dizisi "Med-Cezir"

Anketin sonuçlarına göre gençlerin en beğendiği aşk dizisi %35 oranında "Med-Cezir" olurken, ikinci sırayı %26 oranıyla "Güneşi Beklerken" dizisi aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gençler Aşka İnanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement